Škoda Kodiaq ako Yeti. Bežne jazdí v Prahe

Do premiéry prvého veľkého SUV Škody ostávajú už len približne tri mesiace. Automobilka tak finišuje s testami a nielen zamaskovaných prototypov. Stretnúť môžete testovaciu mulu Kodiaqu v kabáte Yeti. Premáva sa bez okolkov v Prahe.

16.06.2016 16:00
debata (1)
Toto auto síce pripomína známe Yeti, ale dlhšia... Foto: auto.cz
Škoda Kodiaq - testovacia mula Toto auto síce pripomína známe Yeti, ale dlhšia karoséria, predĺžený rázvor a rozšírené blatníky jasne prezrádzajú, že kryje techniku nového 7-miestneho SUV Škoda Kodiaq.

Škoda už v Ženeve ukázala koncept VisionS, ktorý bol jasným predobrazom takmer sériovej podoby nového SUV Kodiaq. A neskôr vyrukovala na veľkej tlačovke aj s jeho skutočnou verziu, lenže kompletne zamaskovanou. Takže finálna podoba ostáva stále tajomstvom minimálne do augusta, keď môžeme očakávať prvé oficiálne fotografie. Zato v Prahe Kodiaq stretnúť môžete. A bez maskovania. Lenže aj to má chybičku krásy. Jeho technika je oblečená do upravenej karosérie Škody Yeti.

Pozorné oko si však Yeti s týmto autom nepomýli. Testovacia mula má predĺžený rázvor, dlhšie zadné okná a napríklad aj kryt radaru adaptívneho tempomatu, ktorý sériové Yeti nikdy nemalo. A potom sú tu rozšírené blatníky, keďže bez tejto úpravy by sa väčšia platforma Kodiaqu do úzkeho Yeti nezmestila. Paradoxne, toto auto vyzerá celkom zaujímavo, napokon v Číne je dostupná aj predĺžená verzia Yeti, dokonca s externe uchyteným rezervným kolesom a piatymi dverami s bočnými pántmi. Takže s úpravou nemali v Boleslavi asi veľa problémov.

Dodajme, že 7-miestne SUV Kodiaq absolvuje svetovú premiéru na jeseň v Paríži. Zákazníci naň však budú čakať až do začiatku budúceho roka. A pre úplnosť spomeňme aj to, že rok 2017 sa stane rokom modernizovanej Octavie, ktorá debutuje na jar v Ženeve, ale tiež rokom nového Yeti, ktoré je pripravené pre jesenný Frankfurt. Pravdepodobne pôjde o menšiu, 5-miestnu verziu Kodiaqu vo formáte Seatu Ateca, ktorý bude spolu s Kodiaqom schádzať z výrobných liniek závodu v Kvasinách.

Škoda Kodiaq - testovacia mula
Škoda Kodiaq - testovacia mula
+3Škoda Kodiaq - testovacia mula

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Yeti #Škoda-Auto #Škoda Kodiaq
Články podľa značiek