Lada Kalina Cross Black Line: Ruský 'allroad' v limitovanej edícii

Lada Kalina Cross má v Rusku úspech. Aj keď spočiatku to tak nevyzeralo, dnes je doslova bestsellerom. Podporiť jej predaje má aj nová edícia Black Line vyšperkovaná čiernymi doplnkami.

14.07.2016 06:00
debata
Lada Kalina Cross Black Line kombinuje biely... Foto: AvtoVaz
Lada Kalina Cross Black Line - 2016 Lada Kalina Cross Black Line kombinuje biely alebo oranžový lak karosérie s čiernou lesklou strechou a čiernymi ochrannými prvkami.

Lada potrebuje udržať predaje na domácom trhu, od ktorého je existenčne závislá, na čo najvyššej úrovni. Zvlášť dnes, keď Rusko sužuje hospodárska recesia odštartovaná západnými sankciami za jeho postup v ukrajinskej kríze. Na prepad predajov áut dopláca aj najväčší ruský výrobca AvtoVaz. Veď len vlani sa počet registrácií nových vozidiel znížil v medziročnom porovnaní o 36 %, keď sa v Ruskej federácií predalo iba 1,6 milióna kusov. Pritom v prvom polroku došlo k ďalšiemu prepadu o 14 %. Za prvých šesť mesiacov sa pre nové auto rozhodlo v Rusku len 672 140 zákazníkov.

V sérii sú aj hliníkové 15-palcové disky kolies. Foto: AvtoVaz
Lada Kalina Cross Black Line - 2016 V sérii sú aj hliníkové 15-palcové disky kolies.

AvtoVaz sa snaží viac ako kedykoľvek predtým. A okrem nových modelov Vesta a Xray sa púšťa aj do limitovaných edícii. Pripravuje napríklad Vestu Sport, o ktorej sme vás informovali len nedávno. Ešte pred ňou ale príde Kalina Cross Black Line. Tento ruský „allroad“ so zvýšeným podvozkom a plastovou ochranou, odvodený k Kalini Combi, ktorý vstúpil na trh v roku 2014, sa teší stále väčšej popularite. Kým v čase uvedenia tvorila Klaina Cross len 10 % odbytu modelového radu, dnes predstavuje rovnú polovicu. Limitovaná edícia jej šance ešte zvýši.

Interiér s klimatizáciou, vyhrievanými... Foto: AvtoVaz
Lada Kalina Cross Black Line - 2016 Interiér s klimatizáciou, vyhrievanými sedadlami a audiom s Bluetooth je čalúnený vo farbách exteriéru.

Kalina Cross Black Line bude k dispozícii v bielej alebo oranžovej farbe. Jej vzhľad oživia 15-palcové hliníkové disky kolies. S lakom bude kontrastovať čierna lesklá strecha a čierne plastové ochranné prvky. Interiér zušľachtí dvojfarebné čalúnenie ladiace s farbou exteriéru. V sérii dostanú zákazníci klimatizáciu, vyhrievané sedadlá a spätné zrkadlá a tiež audio s Bluetooth a USB portom. Pod kapotou ale nič nové nečakajte. Ukrýva sa tu známy atmosférický 4-valec s objemom 1,6 litra a výkonom 78 kilowattov, spojený s manuálnou alebo automatickou prevodovkou.

Ruskí zákazníci zaplatia za Kalinu Cross Black Line 538 000 rubľov, čo je pri súčasnom kurze len 7 580 eur a s automatom o 320 eur viac. V predaji je od začiatku júla. Takáto ponuka by bola zaujímavá aj u nás, bohužiaľ, o zámere exportu AvtoVaz nič neprezradil.

Lada Kalina Cross Black Line - 2016
Lada Kalina Cross Black Line - 2016
+15Lada Kalina Cross Black Line - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #Lada Kalina #Lada Kalina Cross #AvtoVaz
Články podľa značiek