Maybach 6 Vision: Nové kupé na obzore. Skôr ako sa čakalo

Maybach skutočne zvažuje postaviť ultraluxusné šesť metrov dlhé kupé. Prvá snímka siluety nebola len výstrelom do tmy. Čoskoro sa dočkáme konceptu. Potvrdzuje to ďalšia fotografia. Loga Mercedesu-Benz sa ale štúdia nezbaví.

18.08.2016 16:00
Mercedes-Maybach - Vision Maybach 6 Coupé Foto:
Nový Maybach Coupé by sa mal predstaviť najprv ako koncept. Aj naďalej však ponesie logo trojcípej hviezdy.
debata

Predaje modelov s označením Mercedes-Maybach idú neporovnateľne lepšie ako keď táto luxusná reinkarnovaná nemecká značka pôsobila na trhu celkom autonómne. Je preto logické, že materský koncern Daimler zvažuje rozšírenie ponuky vrcholových verzií „eska“ s označením Mercedes-Maybach. Po zverejnení snímky siluety obrovského šesť metrov dlhého kupé s logom MM sme ale boli presvedčení, že tento hyperluxusný monument sa zbaví trojcípej hviezdy a značke vráti aspoň jeden vlastný model.

Druhá snímka prednej časti však hovorí jasnou rečou, že ak veľké kupé vznikne, bude to opäť derivát so stuttgartským logom. Celé je to ale trochu zahalené tajomstvom. Isté je len to, že najprv príde virtuálny alebo skutočný koncept s označením Vision Mercedes-Maybach 6. Číslovka nevyjadruje nič iné ako dĺžku, ktorá ho katapultuje priamo na vrchol automobilovej hierarchie. Otázne potom ale je, na akých základoch by mohlo kupé vzniknúť. To súčasné z kupé triedy S totiž nestačí, je takmer o meter kratšie. A o pol metra je kratšia aj limuzína Mercedes-Maybach.

Na dĺžku má mať neskutočných šesť metrov, to je... Foto: Daimler
Maybach Coupé Na dĺžku má mať neskutočných šesť metrov, to je asi o meter viac, ako má súčasné najväčšie stuttgartské kupé triedy S.

Koncern Daimler by si tak musel za základ zobrať extrémnu predĺženú verziu Mercedes-Maybach Pullman s dĺžkou 6 499 mm a skrátiť ju o pol metra. Na dvojdverové kupé by to bolo i tak dosť okázalé. Ale veď presne o to tu ide. Maybach by za takýchto okolností dokázal zmiesť zo stola všetku konkurenciu vrátane Rolls-Royce Phantomu Coupé, i keď stále s trojcípou hviezdou na prednej kapote. Všetko je ale zatiaľ otvorené. Viac sa určite dozvieme v najbližších dňoch, možno už na vychýrenej súťaži elegancie Concours d'Elegance v Pebble Beach.

Zatiaľ si musíme vystačiť s dvoma obrázkami gigantického dvojdverového modelu s priam nekonečnou prednou kapotou a monumentálnou maskou lemovanou po stranách úzkymi diódovými alebo laserovými svetlami. Úlohu klasických spätných zrkadiel na seba preberajú kamery umiestnené na štíhlych nožičkách. Priestor pod kapotou je opäť tajomstvom. Počítať však možno minimálne s dvakrát preplňovaným 12-valcom. Druhou alternatívou by mohla byť kombinácia s elektromotorom, čo by vylepšilo emisný kredit Maybachu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Maybach #Mercedes-Maybach
Články podľa značiek