Kia Rio 2017: Nová generácia už v Paríži. Bude športovejšia

Predstavenie malého hatchbacku si kórejská automobilka pripravila na parížsky autosalón. Z dosiaľ zverejnených náčrtov je zrejmé, že štvrtá generácia modelu Rio bude vyzerať dynamickejšie a pribudnúť by mala aj automatická prevodovka.

01.09.2016 06:00
Kia Rio 2017 prvni oficialni ilustrace 01 800 600 Foto:
Nová generácia Kie Rio sa predstaví o mesiac na parížkom autosalóne.
debata

Nová generácia Kie Rio dodá modelu zo segmentu B svieži zovňajšok. Náčrty prezrádzajú, že dizajnové oddelenia v Nemecku, v Kalifornii spolu s centrálou v juhokórejskom Namjangu odviedli skvelú prácu. Dynamické línie dominujú prednej aj zadnej časti auta. Kia sa netají tým, že novou generáciou Ria chce konkurovať luxusnejším modelom danej triedy.

Dynamické línie dominujú prednej aj zadnej... Foto: Kia
Kia Rio 2017 prvni oficialni ilustrace 02 800 600 Dynamické línie dominujú prednej aj zadnej časti auta.

Veľké úsilie kórejskej automobilky je pochopiteľné, keďže Rio je jej celosvetovo najpredávanejším modelom. Minulý rok sa predalo viac ako 473 tisíc kusov. Kia zatiaľ nezverejnila konkrétne technické údaje, no potvrdila, že nová generácia bude mať dlhší rázvor kolies. Ten by mal zabezpečiť viac priestoru pre kolená pasažierov sediacich vzadu. Z náčrtu sa zároveň dozvedáme, že nové Rio by malo mať päťdverovú karosériu.

Z náčrtu interiéru možno usudzovať, že nová... Foto: Kia
Kia Rio 2017 prvni oficialni ilustrace 03 800 600 Z náčrtu interiéru možno usudzovať, že nová generácia bude k dispozícii aj s automatickou prevodovkou.
Okrem miesta v kabíne by sa mal zväčšiť aj batožinový priestor. Kia uvádza, že nová generácia bude mať najväčší kufor v triede. Ten súčasný má objem 288 litrov, pričom po sklopení zadných sedadiel sa doň zmestí 974 litrov nákladu. Pokiaľ ide o softvér, nové Rio bude možné prepojiť s operačnými systémami Apple CarPlay a Android Auto.

Automobilka nepotvrdila či náčrt zodpovedá štandardnej verzii, ale na základe veľkých kolies a užšej masky chladiča možno predpokladať, že v hre je aj športové prevedenie GT Line. Pokiaľ ide o pohonné jednotky, tie by mohlo nové Rio prevziať od sesterského Hyundaiu i20. Do úvahy by teda pripadal aj preplňovaný trojvalec T-GDI vyladený na sto alebo stodvadsať konských síl.

Výstavnú premiéru zažije nová Kia Rio o mesiac na autosalóne v Paríži. Výroba pre európsky trh by mala odštartovať ešte tento rok a prví zákazníci by si mali vozidlá prevziať začiatkom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Rio #autosalón Paríž 2016
Články podľa značiek