Volvo V90 Cross Country: Terénny kombík príde, ale nie do Paríža

Off-roadovo ladená verzia luxusného kombi V90 je už pripravená. Určite ju však neuvidíme v Paríži. Švédi totiž v Európe uznávajú len jarnú Ženevu. Zároveň sa novinka vráti k starému názvu Cross Country.

12.09.2016 19:00
Volvo V90 Cross Country - 2016 Foto:
Volvo V90 Cross Country - 2016
debata

Volvo na autosalónoch šetrí. Z veľkých svetových prehliadok navštevuje len Detroit, Ženevu a Peking/Šanghaj. Prednosť dáva sociálnym sieťam. Aj preto jeho ohlasovanú premiéru, terénnu verziu Volva V70, v Paríži neuvidíme. Debut však príde, ale len virtuálny. Je to isté, pretože Švédi sa už snažia k novinke prilákať pozornosť publika. Prezradili aspoň názov. Luxusné kombi so zdvihnutým podvozkom, s pohonom oboch náprav a plastovou ochranou karosérie ponesie označenie V90 Cross Country. Vráti sa teda ku „klasike“, ktorej história siaha až do roku 1997, keď vzniklo Volvo V70 Cross Country, vlastne prvé terénne kombi.

Neskôr Volvo zmenilo nomenklatúru a svoje terénne modely označovalo skratkou XC. Teraz by sa však už nové kombi radu 90 tak volať nemohlo. Z jednoduchého dôvodu. Názov XC90 patrí vrcholovému SUV. Ostatné si musíme domyslieť na základe prvého zverejneného videa. Z toho vyplýva, že V90 Cross Country bude mať čiernu alebo striebornú plastovú ochranu podvozka a neodmysliteľné strešné nosiče. Pod kapotou nemožno očakávať nič iné ako dvojlitrové 4-valce novej rodiny Drive-E, prípade hybridný pohon T8 Twin Engine, kombinujúci benzínový agregát s elektromotorom a veľkou zásobou akumulátorov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volvo #Volvo V90 #Volvo V90 Cross Country
Články podľa značiek