Dacia: Do Paríža dorazí vo veľkom štýle a novými maskami

Najočakávanejšou novinkou Dacie je nepochybne druhá generácia Dusteru. Ten sa však ukáže až na budúci rok. To ale neznamená, že do Paríža príde rumunská značka s prázdnymi rukami. Napokon, cíti sa tu ako doma.

16.09.2016 19:00
Dacia -  Paríž 2016 Foto:
Všetky modely na báze Loganu, teda aj kombi Logan MCV a hatchback Sandero s terénnou verziou Stepway dostanú výrazný facelift predných partií. Šušká sa však aj o novom výkonnejšom turbomotore 1,2 TCE.
debata (1)
Rumunskej automobilke sa neustále darí. Patrí k najrýchlejšie rastúcim značkám a v ťažkých časoch dokonca pomohla aj materskému Renaultu. V Paríži sa preto cíti ako doma a chýbať nebude ani na tamojšom jesennom autosalóne. Veľké novinky síce očakávať nemožno, nový Duster je totiž naplánovaný až na budúci rok, no zato pod Eiffelovkou ukáže hneď niekoľko modernizovaných modelov. Pod lupu sa dostali Logan, Logan MCV, Sandero a Sandero Stepway.

Všetky dostanú nové nárazníky s novými hmlovými svetlami v striebornom leme. Ľahko identifikovateľná bude aj nová predná maska a pozmenené reflektory vybavené dennými diódami. A tie máme nájsť aj v zadných združených svetlách. Interiér si zas má zakladať na kvalitnejších materiáloch, zlepšenej ergonómii a nových odkladacích priestoroch. Snímky kabíny však zatiaľ k dispozícii nie sú. Rovnako ani informácie o motoroch.

Šušká sa však, že pod kapotou Loganu a príbuznom hatchbacku by sa mal objaviť nový preplňovaný motor. A keďže Dacia vždy ponúka overenú techniku Renaultu, nemôže ísť o nič iné ako o 4-valec 1,2 TCe, ktorý dáva v službách Dusteru 92 kilowattov. Kombinácia s dvojspojkovým automatom je však málo pravdepodobná. Dacia ostane pri lacnom 5-stupňovom robote alebo 6-stupňovej manuálnej prevodovke. Viac sa dozvieme v Paríži.
Dacia -  Paríž 2016
Dacia -  Paríž 2016
+2Dacia -  Paríž 2016

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #facelift #Dacia Logan #Dacia Sandero #autosalón Paríž 2016
Články podľa značiek