Audi Q5: Nová generácia dorazí do Paríža. Je to isté

Audi púta pozornosť k druhej generácii svojho SUV Q5. Je to logické. Predstaví sa už za pár dní na autosalóne v Paríži. Má byť o 100 kg ľahšie. A chystajú sa aj ostré verzie S a RS.

22.09.2016 19:00
Audi Q5 - 2016 Foto:
Nové Audi Q5 príde po ôsmych rokoch produkcie. Takže so svojim predchodcom nebude mať naozaj nič spoločné.
debata
Ingolstadt inovuje svoje SUV rýchlym tempom. Na svete je nové Q7, malé Q2 a pre Paríž plánuje hneď dve novinky. Okrem druhého faceliftu Audi Q3 aj veľké prekvapenie – druhú generáciu modelu Q5. Napokon, bolo na čase. Od roku 2008 má za sebou už dve modernizácie, takže je najvyšší čas. Audi to potvrdzuje prvými snímkami detailov a veľmi skromnými informáciami.

Isté ale je, že novinka bude stáť na modulárnej platforme MQB. Aj vďaka nej zhodí na váhe viac ako 100 kg. Dizajn má vychádzať zo súčasného štýlu značky, takže môžeme očakávať agresívnejšiu prednú masku a ostrejšie línie. Svetlá budú disponovať diódovou technológiou a novou grafikou. V interiéri sa s istotou objaví virtuálny prístrojový panel s 12,3-palcovou obrazovkou aj veľké rozhranie MMI, všetko podobné novému Audi A4.

Samozrejmosťou sa má stať konektivita so smartfónmi cez Apple CarPlay a Android Auto. Pod kapotou nájdme techniku Audi A4 vrátane nového dvojlitrového 4-valca 2,0 TFSI (140, 185 kW) a dieselu 3,0 TDI (160, 200 kW). Motory budú spárované so 7-stupňovými dvoj spojkami DSG alebo 8-stupňovými automatmi Tiptronic. Neskôr majú doraziť aj ostré verzie SQ5 a možno aj RS, ale to hovoríme o rokoch 2018 či 2019.

Viac sa dozvieme už za pár dní pod Eiffelovkou. A iste aj nejaké prekvapenia. Veď nová generácia prichádza po neskutočných ôsmych rokoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Audi Q5 #autosalón Paríž 2016
Články podľa značiek