Audi TT S line: Športovú výbavu dostane kupé aj roadster

Nemecká automobilka predstavila limitovanú edíciu modelu TT s označením S line competition. V praxi to znamená, že dizajnové prvky zvýrazňujúce športový charakter vozidla pribudnú v exteriéri aj v interiéri.

13.10.2016 14:00
Audi-TT Roadster S line competition-2017-1024-01 Foto:
Oproti štandardnej verzii je podvozok vozidla vo výbave S line competition o desať milimetrov bližšie zemi.
debata

Audi TT možno pokojne nazvať stálicou medzi športovými automobilmi. Neutíchajúci záujem zákazníkov a priaznivcov motivuje vedenie Inglostadtskej automobilky k neustálemu pokroku v oblasti jazdných vlastnosti aj dizajnu modelu TT. Najnovším rozšírením ponuky je limitovaná edícia S line competition, ktorá podčiarkuje už aj tak výrazný športový charakter vozidla.

Výbava S line competition je určená pre vozidlá... Foto: Audi
Audi-TT Coupe S line competition-2017-1024-02 Výbava S line competition je určená pre vozidlá poháňané motorom 2.0 TFSI s výkonom 172 kW (230 k).

Novú výbavu S line competition pre karosárske verzie kupé a roadster možno odhaliť zvonku aj zvnútra. Lišta predného nárazníka, zadný difúzor aj spätné zrkadlá v čiernej farbe dodávajú autu drsnejší výzor. Výrazné zadné krídlo takisto čiernej farby zas upozorňuje na športové jazdné vlastnosti. Koncovky výfukového potrubia skrášľuje čierny chróm.

Audi TT kupé a roadster vo výbave S line... Foto: Audi
Audi-TT Roadster S line competition-2017-1024-05 Audi TT kupé a roadster vo výbave S line competition sa dostanú do predaja koncom tohto roka.

Oproti štandardnej verzii je podvozok vozidla vo výbave S line competition o desať milimetrov bližšie zemi. Vodič si môže upraviť nastavenie vozidla prostredníctvom piatich jazdných režimov, a to automatického, komfortného, dynamického, úsporného a individuálneho.

Štandardom výbavy S line competition sú devätnásť palcové päťramenné disky obuté do pneumatík veľkosti 245/35. Pokiaľ ide o ponuku farieb laku karosérie, na výber je biela Glacier White, sivá Nano Gray, červená Tango Red a modrá Ara Blue. Výbava S line competition je určená pre vozidlá poháňané motorom 2.0 TFSI s výkonom 172 kW (230 k). Ten môže poháňať prednú nápravu a spolupracovať so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo automatickou prevodovkou S tronic, alebo môže prenášať výkon na obe nápravy, a to výlučne v spolupráci s prevodovkou S tronic.

V interiéri sa športový duch prejavuje naplno. Elektricky nastaviteľné športové sedadlá výborne dizajnovo ladia s trojramenným volantom. Virtuálny kokpit je štandardom a umožňuje vodičovi zvoliť si z troch zobrazení, a to klasického, športového a zobrazenia infotainmentu. Čalúnenie interiéru sa skladá z čiernej kože a Alcantary. Na výber je aj jemná koža Nappa. Čierne čalúnenie výborne kontrastuje so sivým prešívaním sedadiel, koženého volantu a radiacej páky alebo voliča automatickej prevodovky.

Audi TT kupé a roadster vo výbave S line competition sa dostanú do predaja koncom tohto roka. Cena modelu s karosériou kupé začína na 41 940 eurách a cena roadsteru na 44 340 eurách.

Audi TT S line competition
Audi TT S line competition
+7Audi TT S line competition

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #kupé #roadster #Audi TT #Audi TT S line
Články podľa značiek