Honda WR-V: Chystá sa menší brat HR-V. No nie pre Európu

Po novej generácii HR-V a úplne novom CR-V chystá Honda ďalšieho člena „off-roadovej“ rodiny. Zaradí sa na dolnú časť rebríčka.

25.10.2016 19:00
Honda WR-V - 2016 skica Foto:
Prvá oficiálna ilustrácia ukazuje dynamicky tvarovaný crossover, akéhosi menšieho brata súčasnej Hondy HR-V. Na prelisoch sa naozaj nešetrilo.
debata

Honda zverejnila prvú oficiálnu skicu nového malého crossoveru WR-V. Označenie znamená Winsome Runabout Vehicle, čo možno preložiť čosi ako „pôvabné vozidielko“. Je jasné, že pôjde o najmenšieho člena rodiny SUV a crossoverov. Tá dnes obsahuje nielen nám známe modely CR-V a HR-V, ale napríklad aj veľký americký Pilot či ázijskú Hondu BR-V. Novinka bude pravdepodobne postavená na základoch Hondy Jazz, podobne ako HR-V, tentoraz však v menšom vydaní, ktoré ju jasne zaradí na spodný stupienok rebríčka.

Rozmery zatiaľ nepoznáme, zato vidíme veľmi dynamický dizajn, ktorý nemá ďaleko práve od spomínaného HR-V. Podobne ako on, dostane 5-dverovú karosériu so siluetou kupé a maskovanými kľučkami dverí v ráme okien. Pod kapotou môžeme očakávať benzínové motory poháňajúce výlučne predné kolesá, upravené aj na spaľovanie etanolu. Malý crossover sa totiž chystá najprv na trhy Južnej Ameriky, kde je toto palivo veľmi populárne. Preto neprekvapí ani plánovaná premiéra WR-V na novembrovom autosalóne v brazílskom Sao Paule.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #Honda WR-V
Články podľa značiek