Škoda Octavia 2017: Vieme viac o interiéri. Dostane veľké displeje

Štyri svetlá nie sú jedinou novinkou inovovanej Octavie. Zmeny nájdeme aj v interiéri. Zlepšilo sa spracovanie, konektivita aj bezpečnosť.

08.11.2016 16:00
debata (1)
Atmosféru zmenia nové poťahové a dekoračné... Foto: Škoda-Auto
Škoda Octavia - 2017 Atmosféru zmenia nové poťahové a dekoračné materiály, prípadne ambientné podsvietenie s desiatimi voliteľnými farbami.

Už koncom minulého mesiaca zverejnila Škoda prvé oficiálne informácie a snímky inovovanej Octavie. Zaujala najmä odvážnym pohľadom štyroch delených predných reflektorov. Ale novinky sú aj v interiéri. Možno menej nápadné, ale podstatné. Atmosféru zmenia napríklad nové poťahové materiály. Vo verzii Ambition je k dispozícii čierno-hnedá kombinácia čalúnenia, pričom palubná doska je čierna. Vyššie úrovne majú zas nové látkové vzory. Prepracované sú všetky dekoračné materiály. Laurin & Klement sa môže pochváliť ambientným podsvietením vo dverách s desiatimi voliteľnými odtieňmi.

Interiér vynovenej Octavie má prepracovaný... Foto: Škoda-Auto
Škoda Octavia - 2017 Interiér vynovenej Octavie má prepracovaný prístrojový panel aj nové rozhranie s väčšími displejmi. Ten najväčší pre audio Colombus má až 9,5 palca.

Tradičnú praktickú stránku Škody tvoria prvky Simply Celver. K tým novým patrí držiak fliaš v stredovom tuneli, tvarovaný tak, aby sa vám ľahko odskrutkovalo viečko nápoja, alebo odnímateľná LED lampa s magnetom, takže ju môžete pripevniť kdekoľvek na karosérii. Novinkou sú aj výklopné stolíky pre zadných cestujúcich, ktoré sú bežné skôr v minivanoch či crossoveroch, než v klasických triedach, kde patrí aj Octavia. V oblasti komfortu debutuje vyhrievaný volant a tri personalizovateľné kľúče. Len čo vozidlo odomkne určitý držiteľ kľúča, sú vyvolané jeho individuálne nastavenia.

Realitou sa stane aj indukčné nabíjanie telefónov. Foto: Škoda-Auto
Škoda Octavia - 2017 Realitou sa stane aj indukčné nabíjanie telefónov.

Týka sa to asistenčných systémov, klimatizácie, osvetlenia aj rádia či elektricky nastaviteľných sedadiel s pamäťou. Prístrojový panel zas dostal novú grafiku analógových ukazovateľov. Na výber sú dva základné audiosystémy, Swing a Bolero, a dve vyššie úrovne s navigáciou – Amundsen a Colombus. Systémy s navigáciou majú takzvaný sklenený dizajn displeja. Už základný Swing používa 6,5-palcový displej, čo je o 1,5-palca viac ako v minulosti. Bolero má 8– a vrcholový Colombus až 9,2-palcový displej s rozlíšením 1 280 × 640 pixelov a senzorom priblíženia. Reaguje teda ešte pred dotykom.

Kompatibilitu so smartfónmi zabezpečujú platformy MirrorLink, Apple CarPlay a Android Auto. A to už v základnom Swingu. Columbus pridáva za príplatok modul LTE pre vysokorýchlostné pripojenie na internet (150 Mbit). Voliteľná funkcia SmartGate umožňuje spojenie s vozidlom na diaľku a prostredníctvom aplikácií niektoré dáta aj využívať. O dobíjanie telefónu sa od úrovne Ambition stará Phonebox s indukčným nabíjaním. Dopriať si môžete aj aparatúru Canton s ôsmimi reproduktormi vrátane centrálneho na palubnej doske a subwooferu v kufri.

Ďalšie informácie si necháva Škoda pre seba. Stále napríklad oficiálne nepotvrdila, že v modernizovanej Octavii sa objaví novučičký benzínový 4-valec 1,5 TSI s vypínaním valcov a Atkinsonovým cyklom.
Škoda Octavia - 2017
Škoda Octavia - 2017
+9Škoda Octavia - 2017

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #facelift #Škoda-Auto #Škoda Octavia
Články podľa značiek