Opel pridá plyn. Budúci rok ukáže sedem noviniek. Aj dva crossovery

Ešte pred pár rokmi to s Opelom vyzeralo biedne. Nakoniec ho ale General Motors nepredal. A teraz rastie ako z vody. Pomohla nová Astra, ovenčená titulom európskeho auta roka, a za rohom je až sedem ďalších noviniek. Predstavia sa už na budúci rok.

08.11.2016 19:00
debata
Hlavnou hviezdou Opelu v roku 2017 bude... Foto: Opel
Opel Insignia - 2017 Hlavnou hviezdou Opelu v roku 2017 bude nepochybne nová vlajková loď Insignia. Toto je prvá oficiálna snímka jej predného reflektoru s technológiou IntelliLux LED.

Opel plánuje veľkú modelovú ofenzívu. Vlajkovou loďou nových, lepších čias sa má stať po úspešnej Astre najmä nová Insignia, ktorá sa predstaví pravdepodobne už na jar v Ženeve. Vieme o nej, že bude inšpirovaná konceptom Monza, bude stáť na novej, ľahšej platforme E2XX, vďaka čomu „schudne“ až o 175 kg, a že dostane úplne nový motor 1,5 Turbo s výkonom 121 kW. Počíta sa s 5-dverovým liftbackom Grand Sport, kombi Sports Tourer aj oplastovanou a zvýšenou verziou Country Tourer s pohonom oboch náprav.

Testovacie prototypy Insignie sa už preháňajú... Foto: Opel
Opel Insignia - 2017 Testovacie prototypy Insignie sa už preháňajú po bežných cestách. Zatiaľ v „maskáčoch“. Opel počíta hneď s troma verziami vrátane off-roadovo ladenej modifikácie Contry Tourer.
Okrem Insignie však Opel predstaví ďalšie štyri prírastky výrobného programu. Z toho dva crossovery, ktoré vzniknú v spolupráci s koncernom PSA. Blesk v znaku bude teda niesť súrodenec novej generácie Citroënu C3 Picasso aj Peugeotu 3008 s názvom Crossland X. Väčší z nich bude schádzať z výrobných liniek v Sochaux a menší v španielskej Zaragoze. Zafira v ponuke zatiaľ ostane, kým malý crossover bude znamenať koniec súčasnej Merivy. A na trh sa má konečne dostať elektromobil Ampera-e, s dojazdom 500 km, ktorý absolvoval európsku premiéru nedávno v Paríži.
Zo spolupráce s francúzskym koncernom PSA vzídu... Foto: Opel
Opel Crossland X - 2017 Zo spolupráce s francúzskym koncernom PSA vzídu dva nové crossovery. Jeden bude súrodencom Citroënu C3 Picasso a druhý Peugeotu 3008.
Plejádu premiér zavŕši nová dizajnová verzia dodávky Vivaro Combi. Pravdepodobne pôjde o štýlovú modifikáciu Vivaro Sport, ktorú Opel ukázal v predpremiére na salóne úžitkových vozidiel v Hannoveri. V súvislosti s príchodom siedmich nových modelov hovorí šéf Opelu Karl-Thomas Neuman o vôbec najaktívnejšom roku v celej histórii automobilky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #Opel Insignia #Opel Ampera-e #Opel Crossland X
Články podľa značiek