Fiesta 2017: Snímka malého Fordu unikla pár hodín pred premiérou

Ešte dnes večer odhalí Ford vo svojej továrni v Kolíne nad Rýnom siedmu generáciu Fiesty. Prvá snímka mestského hatchbacku však už unikla na internet.

29.11.2016 17:00
Ford Fiesta - 2017 Foto:
Nová Fiesta bude väčšia ako jej predchodkyňa. Tým má vytvoriť bezpečný odstup od menšieho Fordu Ka+.
debata (1)
O únik fotografie sa pravdepodobne nechtiac postaralo priamo turecké zastúpenie Fordu. Zverejnilo ju pár hodín pred premiérou na svojom twitterovom účte. Nič dramatické sa ale nedeje. Fordu sa svoju kľúčovú novinku, ktorú sa rozhodol prezentovať v období medzi veľkými autosalónmi, i tak podarilo uchrániť pred zvedavými objektívmi špionážnych fotografov prekvapivo dlho. Prakticky takmer do odhalenia naplánovaného na dnes večer medzi 20. až 21. hodinou.

Prvá snímka ukazuje novú Fiestu z prednej časti. Dokladuje, že dizajn sa bude uberať evolučnou cestou. Máme tu len mierne pozmenenú masku a typickú siluetu. Vyobrazená červená verzia je vybavená športovým paketom ST-Line. Viac zmien máme očakávať vzadu, kde sa zmenia vertikálne umiestnené svetlá za horizontálne. Nebudú teda zabiehať do stĺpikov. Podstatné je, že Fiesta VII. bude o čosi väčšia, čím si zabezpečí spoľahlivý odstup od menšieho Fordu Ka+, s ktorým bude zdieľať spoločnú platformu.

Vyrábať sa bude opäť v troj- aj päťdverovej verzii. Ford dokonca počíta podľa vzoru Mondea či S-Maxu s luxusnou verziou Vignale. V interiéri nebude chýbať ostatná verzia rozhrania Sync 3, s ktorým prišla nedávno inovovaná Kuga. Očakávať môžeme aj asistenčné systémy, napríklad autonómne brzdy či monitorovanie jazdných prúdov. Pod kapotou definitívne skončí atmosférický 4-valec 1,25 VVT. Fiesta by sa mohla stať tiež ideálnym nosičom premiéry úplne nového naftového motora 1,5 EcoBlue.

Ford o ňom tvrdí, že zmení pohľad na naftové agregáty podobne, ako to bolo v prípade benzínových motorov EcoBoost. Ďalšie špekulácie ale už nemajú význam. Od oficiálnych informácií nás delí už len pár hodín.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #Ford Fiesta
Články podľa značiek