Škoda Octavia: 'Štvoroký' facelift debutuje vo Viedni

Škoda nebude s faceliftom Octavie čakať až do autosalónu v Ženeve. Tak trochu atypicky ju ukáže verejnosti 10. januára vo Viedni.

13.12.2016 18:00
debata (1)
Modernizovaná Škoda Octavia nepríde do Ženevy.... Foto: Škoda-Auto
Škoda Octavia - 2016 Modernizovaná Škoda Octavia nepríde do Ženevy. Ukáže sa takmer o tri mesiace skôr. Napokon, Škoda už prijíma objednávky.
Škoda aj celý koncern Volkswagen urýchľujú nástup nových modelov. Týka sa to tiež faceliftu Octavie, ktorá sa mala pôvodne ukázať vo svetovej premiére na marcovom autosalóne v Ženeve. Prvé snímky však Škoda zverejnila už v novembri a dokonca prijíma prvé objednávky. Bolo teda otázkou, kde Octaviu prvýkrát ukáže. Čakať do marca by jednoducho nemalo význam. Teraz to už vieme. Automobilka potvrdila, že vynovenú Octaviu predstaví pre ňu netypicky 10. januára v predvečer otvorenia autosalónu vo Viedni.

Vieme tiež, že Octavia dostane delené reflektory s full-LED technológiou a v interiéri zas 9,5– palcový displej multimediálneho rozhrania. To bude umožňovať aj diaľkové spojenie s vozidlom, podobne ako v novom SUV Kodiaq. S čím ale potom príde Škoda do Ženevy. Druhá generácia Yeti to asi ešte nebude. Premiéra je naplánovaná až na jesennú motioršou vo Frankfurte nad Mohanom. Mohli by to však byť nové verzie Octavie, napríklad Octavia RS a Octavia Scout. Je tiež potvrdené, že pod kapotou by sa mal objaviť novučičký 4-valec 1,5 TSI.

Ten však zatiaľ v oficiálnom cenníku nefiguruje. Takže ak príde neskôr, Ženeva by bola ideálnym miestom premiéry.
Škoda Octavia - 2016
Škoda Octavia - 2016
+2Škoda Octavia - 2016
Škoda Octavia - 2016
Škoda Octavia - 2016
+13Škoda Octavia - 2016
Škoda Octavia - 2017
Škoda Octavia - 2017
+9Škoda Octavia - 2017

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Octavia
Články podľa značiek