Mercedes-Benz GLA: Facelift už v Detroite

Najmenšie SUV zo Stuttgartu príde po troch rokoch produkcie v modernizovanej verzii. Mnoho prvkov si požičia z triedy A, ktorá podstúpila facelift už vlani.

04.01.2017 16:00
Mercedes-Benz GLA - 2017 Foto:
Prvá oficiálna fotografia ukazuje vynovený dizajn masky a nový nárazník s kruhovými hmlovými svetlami. Pod kapotou by sa mohol objaviť nový naftový dvojliter 220d z novej triedy E.
debata
Najväčšou sériovou hviezdou Mercedesu-Benzu v Detroite bude nepochybne nové kupé triedy E. Mimochodom, presne pred rokom, na tom istom mieste, debutovalo aktuálne éčko. To však rozhodne nie je všetko, čo si Stuttgart pripravil pre najväčšiu severoamerickú motoršou. Privezie sem aj modernizované GLA. Najmenšie SUV s hviezdou v znaku je na trhu od roku 2013 a tak je jeho facelift celkom logický.

Dalo sa to čakať. Stojí totiž na základoch triedy A, ktorá podstúpila omladenie už koncom roka 2015, a verzia sedan s kombi Shooting Brake s označením CLA vlani. Vynovený crossover si z nich preto požičia viacero zmien. Nič dramatické neočakávajte. Prvá zverejnená snímka naznačuje len kozmetické úpravy. Máme tu kruhové hmlovky a perforované lamely v maske, inšpirované triedou GLC či GLE. Očakávať môžeme osvieženú paletu lakov a diskov kolies.

V interiéri spomína automobilka zatiaľ len novšiu verziu multimediálneho rozhrania s tenším 8-palcovým displejom a menej tlačidiel na stredovej konzole. Pod kapotou by sa mohol objaviť novší dvojlitrový diesel 220d z novej triedy E, ktorý by nahradil staršiu jednotku s objemom 2,1 litra. To sme však už v rovine hypotéz. Na oficiálne informácie si budeme musieť počkať už len pár dní. Detroitský autosalón otvára brány presne 8. januára. Tesne po premiére zamieri modernizované GLA k prvým zákazníkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #autosalón Detroit 2017 #Mercedes-Benz GLA
Články podľa značiek