Kia Picanto 2017: Prvé avízo pred Ženevou má rovno paket GT-Line!

Najmenšia Kia má premiéru naplánovanú na marcový autosalón v Ženeve. Prvé snímky Picanta však pustila do sveta kórejská automobilka už dnes. A to hneď so športovým balíkom GT-Line. Ponuka verzií má byť širšia ako kedykoľvek predtým.

09.01.2017 06:00
debata
Nové Picanto sa napriek nezmenenej dĺžke tvári... Foto: Kia
Kia Picanto - 2017 Nové Picanto sa napriek nezmenenej dĺžke tvári omnoho sebavedomejšie ako kedykoľvek predtým. S premiérovým paketom GT-Line dokonca až príliš.

Už minulá generácia Picanta predstavená v roku 2011 znamenala pre Kiu obrovský kvalitatívny skok. Z nudného kórejského mini sa stal moderný mestský hatchback. A ďalšia generácia, ktorú uvidíme na marcovom autosalóne v Ženeve, pôjde ešte ďalej. Naznačujú to už prvé oficiálne snímky. Napokon, Picanto malo z čoho čerpať. Na svete je nové Rio z ktorého preberie štýl aj viacero moderných technológií.

Kým dĺžka 3 590 mm ostala nezmenená, rázvor... Foto: Kia
Kia Picanto - 2017 Kým dĺžka 3 590 mm ostala nezmenená, rázvor náprav sa natiahol o 15 mm na konečných 2 400.

Novinka si zachová pôvodnú dĺžku 3 590 mm, zato rázvor sa natiahne z 2 385 na 2 400 mm. To znamená kratšie previsy, ktoré podporia kvalitu jazdných vlastností. Dizajn vznikal v spolupráci štylistických centier v kórejskom Namyangu a nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Picanto dostalo asertívnejší vzhľad. Nechýba tigria maska, reflektory s efektnou grafikou denných LED diód, agresívny otvor v prednom nárazníku či výrazné bočné prelisy. To je na mestský subkompakt až-až.

Interiér vyzerá dospelejšie než by ste čakali.... Foto: Kia
Kia Picanto - 2017 Interiér vyzerá dospelejšie než by ste čakali. Nechýba ani multimediálne rozhranie s voľne stojacim displejom.

Napokon, pozeráme sa na úplne novú verziu s paketom GT-Line, vyšperkovanú červenými akcentmi v nárazníkoch a prahoch. Kia však sľubuje aj v základných verziách širokú paletu lakov a doplnkov. Ponuka pre individualizáciu má byť širšia ako kedykoľvek predtým. Vysoko nad rámec triedy ide aj interiérom. Pôsobí kvalitne a robustne. Novinkou je plávajúci displej multimediálneho rozhrania, podobný novému Hyundaiu i30. Počítať môžeme s kompatibilitou so smartfónmi aj asistenčnými systémami.

Ani vzadu nešetrí Picanto na prelisoch. Verzia... Foto: Kia
Kia Picanto - 2017 Ani vzadu nešetrí Picanto na prelisoch. Verzia GT-Line sa môže dokonca pochváliť difúzorom a dvojitou koncovkou výfuku.

Samozrejme vďaka prepojeniu cez Apple CarPlay, Android Auto alebo Mirror Link. Napriek „zmrazeniu“ rozmerov má kabína ponúknuť viac miesta. To isté platí pre kufor, ktorý zvládne viac ako konkurencia. O technike pod kapotou zatiaľ nepadlo ani slovo. Je ale veľmi pravdepodobné že Picanto dostane už len 3-valce s objemom jedného litra. Okrem atmosférického 1,0 CVVT príde na rad aj výkonnejšie turbo 1,0 T-GDi, ako náhrada za pôvodný 4-valec 1,25 CVVT. Vylúčená nie je ani dvojspojková prevodovka.

Viac sa o novom Picante dozvieme v marci. Jeho predaj ale odštartuje až na jeseň. S výrobou trojdverovej verzie Kia nepočíta.

Kia Picanto - 2017
Kia Picanto - 2017
+1Kia Picanto - 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Picanto #autosalón Ženeva 2017
Články podľa značiek