Logan MCV Stepway: Lacné kombi mieri do terénu. Nevyzerá zle

Rodinu modelov Stepway rozšíri Dacia v Ženeve o nový prírastok. Outdoorový tuning totiž podstúpilo aj kombi Logan MCV. A nejde iba o hru. Na výške podvozku pribudlo rovných päť centimetrov. Deje sa tak len dva mesiace po predstavení modernizovaného Loganu a Sandera.

23.02.2017 12:00
debata (1)
Logan MCV Stepway dostal nielen efektný... Foto: Dacia
Dacia Logan MCV Stepway - 2017 Logan MCV Stepway dostal nielen efektný plastový kit, ale aj o 50 mm zvýšený podvozok. Ľahkého terénu sa báť určite nebude.

Dacia patrí stále k zázrakom automobilového trhu. Prakticky z ničoho dokázala za 12 rokov pritiahnuť štyri milióny zákazníkov. A nespí na vavrínoch. Len koncom minulého roka predstavila kompletne modernizovaný modelový rad Logan a s ním súvisiaci hatchback Sandero. Do Ženevy však privezie ďalšiu novinku. Logan MCV Stepway. Outdoorovo orientované kombi tak rozšíri rodinu „terénnych“ Dacií Sandero Stepway, Logy Stepway a Dokker Stepway. A vyzerá skvelo. Viac vám asi nik za tieto peniaze neponúkne.

Interiér prinesie špecifické čalúnenie s... Foto: Dacia
Dacia Logan MCV Stepway - 2017 Interiér prinesie špecifické čalúnenie s nápismi Stepway, saténové kľučky, nový volant, ale aj navigáciu Media Nav Evolution.

V Pitešti poňali prestavbu vážne. Nejde len o pár doplnkov. Logan MCV Stepway má podvozok zvýšený až o 50 mm, čím sa svetlou výškou 174 mm priblížil minimálne ku crossoverom. Všetko to dopĺňajú strieborné plastové chrániče nárazníkov, ale tiež čierne lemy blatníkov a prahov. Navyše tu máme prednú masku odvodenú od plnohodnotného SUV Duster, strieborné kryty zrkadiel, saténové kľučky a špecifické 16-palcové disky kolies Dark Metal Flexwheel. Na výber sú dva nové laky karosérie – Azurite Blue a Mink.

Už v sérii bude Logan MCV Stepway vytŕčať z... Foto: Dacia
Dacia Logan MCV Stepway - 2017 Už v sérii bude Logan MCV Stepway vytŕčať z radu 16-palcovými diskami kolies, striebornými zrkadlami či zadnými svetlami s dymovým efektom.
Logan MCV Stepway zároveň preberá všetky štylistické prvky vlaňajšieho faceliftu vrátane novej grafiky reflektorov so štyrmi LED obdĺžnikmi denných svetiel. Podobne je to vzadu, navyše s dymovým efektom. V interiéri nájdeme nový volant, saténové kľučky, klavírny lak na stredovej konzole a dvojfarebné čalúnenie s nápismi Stepway. Sériová výbava obsahuje navigáciu Media Nav Evolution, parkovacie senzory, klimatizáciu, ale aj hill-holder, ďalší praktický prvok pri jazde v teréne. Za príplatok je dostupné kožené čalúnenie, parkovacia kamera či elektricky ovládané zadné okná.

Pritom sa nijako nemenia úžitkové vlastnosti. Logan MCV má vo svojej cenovej kategórii najväčší batožinový priestor s objemom 573 litrov. Potom neprekvapí, že z ponuky motorov vypadáva síce nový, ale zároveň najslabší atmosférický trojvalec 1,0 SCe (55 kW). Logan MCV Stepway sa bude spoliehať na dvojicu silnejších agregátov – preplňovaný trojvalec 0,9 TCe (66 kW) a diesel 1,5 dCi (66 kW). Oba spojené výhradne s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. Poznáme aj spotrebu. Benzínová verzia si na 100 km vypýta 5,1 a tá naftová 3,9 litra paliva.

Ešte sa však veľmi netešte. Logan MCV síce absolvuje svetovú premiéru v Ženeve, no do predaja sa chystá až na jeseň.
Dacia Logan MCV Stepway - 2017
Dacia Logan MCV Stepway - 2017
+8Dacia Logan MCV Stepway - 2017

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Logan MCV #Dacia Logan #Stepway #Dacia Logan MCV Stepway #autosalón Ženeva 2017
Články podľa značiek