Seat Ateca FR: Španielske SUV priostrilo. Aj pod kapotou

Na autosalóne v Barcelone obohatí Seat ponuku SUV Ateca o športovú verziu FR. Pod kapotou môže rátať aj s výkonným 4-valcom 2,0 TSI. Nemusí to byť ale vrchol. V hre je vraj aj Cupra.

10.04.2017 12:00
Seat Ateca FR - 2017 Foto:
Ateca FR sa môže pochváliť športovými nárazníkmi, čiernou maskou či lakovanou ochranou blatníkov a prahov.
debata

Seat Ateca žne úspechy. Prvé španielske SUV prišlo na trh len na jeseň a už má na konte viac ako 40 000 zákazníkov. A čoskoro pribudnú ďalší. Aj z radov športovo orientovanej klientely. Na autosalóne v Barcelone totiž Seat uvedie novú verziu FR, ktorá doplní súčasné úrovne Reference, Style a XCellence. Dizajnové zmeny sú neprehliadnuteľné. FR sa môže pochváliť špecifickým čiernym „výpletom“ prednej masky, čiernym pozadím reflektorov ale aj čiernym lemom okien či čiernymi strešnými lištami.

Pre FR vytvoril Seat aj špecifický dizajn... Foto: Seat
Seat Ateca FR - 2018 Pre FR vytvoril Seat aj špecifický dizajn 19-palcových diskov kolies, obutých pneumatikami s profilom 245/40 R19.

Odlišné sú tiež nárazníky s hliníkovými prvkami. Hliník nájdeme aj na prahových lištách. Pôvodne čierne ochranné lemy blatníkov sú tentoraz lakované vo farbe karosérie, podobne ako strešný spojler. Či zadný nárazník. Celé to dopĺňajú 19-palcové disky s diamantovým rezom, obuté nízkoprofilovými pneumatikami 245/40 R19. Svetlá výška podvozku ostáva pravdepodobne bez zmien, keďže nič také Seat v tlačovej správe nespomína.

Interiér je plný Alcantary a hliníkových... Foto: Seat
Seat Ateca FR - 2018 Interiér je plný Alcantary a hliníkových dekorácií.

Každopádne si budú môcť zákazníci zvoliť adaptívne tlmiče DCC a progresívne riadenie. Navyše z ponuky vypadnú najslabšie motory 1,0 TSI a 1,6 TDI a na vrchol sa postaví benzínový 4-valec 2,0 TSI s výkonom 140 kW. Ten má pod kapotou SUV Ateca premiéru. Dynamické parametre ale španielska automobilka zatiaľ nezverejnila. Motory 1,4 TSI (110 kW) a 2,0 TDI (110, 140 kW) ostávajú bez zmien. Všetky verzie môžu byť vybavené pohonom 4Drive. Pripravené sú tiež automatické prevodovky DSG.

Interiér prešiel podobným tuningom ako karoséria. Nájdeme tu plakety FR, hliníkové dekorácie, hliníkové pedále, čalúnenie z Alcantary či kožený športový volant s červeným prešívaním. Výbavu a asistenčné systémy preberá športová Ateca z najvyššej úrovne XCellence. Do predajní sa novinka Seatu dostane v druhej polovici roka. Seat pritom stihne na jeseň predstaviť ešte aj malé SUV Arona, ktoré sa postaví pod Atecu.
Seat Ateca FR - 2018
Seat Ateca FR - 2018
+2Seat Ateca FR - 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Seat #Seat Ateca #Seat Ateca FR #autosalón Barcelona 2017
Články podľa značiek