Mercedes-Benz G: Terénna ikona príde v dvoch limitovaných edíciách

Predaje Mercedesu-Benz triedy G lámu rekordy a stuttgartská automobilka sa to snaží naplno využiť. Legendárny off-road vyrábaný od roku 1979 sa objaví na trhu v dvoch limitovaných edíciách.

09.05.2017 14:00
megg20 5909989d802a1 Foto:
Edícia Designo Manufaktur je určená pre naftovú verziu G 350d a benzínovú G 500.
debata (2)

Mercedes-Benz triedy G v sebe spája dva automobilové svety. Na jednej strane ide o plnohodnotný off-road, no zároveň umožňuje aj rýchlu jazdu a posádke poskytuje elegantný interiér. Práve táto skutočnosť je pre mnohých zákazníkov veľkým lákadlom. V Stuttgarte sa však rozhodli záujemcom o triedu G ponúknuť ešte viac. Do predaja sa totiž dostali dve limitované edície Designo Manufaktur a Exclusive, ktoré pocit výnimočnosti znásobujú.

Edícia Designo Manufaktur je určená pre naftovú verziu G 350d poháňanú šesťvalcom s výkonom 180 kW (241 k) a pre benzínovú G 500 s osemvalcom s výkonom 285 kW (382 k). V skutočnosti ide o prvky príplatkovej výbavy, ktoré sú v ponuke od roku 2015. Zákazníci si môžu vyberať z čierneho, bieleho alebo červeného laku karosérie. Súčasťou vonkajšieho vzhľadu sú aj čierne doplnky, a to maska chladiča, kryty spätných zrkadiel, bočné lišty a kryt rezervného kolesa.

Edícia Designo Manufaktur zahŕňa aj nášľapy z nerezovej ocele a devätnásťpalcové päťlúčové disky kolies. Interiér sa nesie v duchu kombinácie čiernej a červenej. Pocit luxusu umocňuje čalúnenie kožou Nappa a prítomnosť klavírneho laku. Reproduktory a ovládače na stredovom tuneli a na palubnej doske sú ozdobené chrómom. Predné sedadlá disponujú funkciou vyhrievania aj vetrania.

Pocit luxusu umocňuje čalúnenie kožou Nappa a... Foto: Mercedes-Benz
megg04 5909989d18292 Pocit luxusu umocňuje čalúnenie kožou Nappa a prítomnosť klavírneho laku.

Edícia Exclusive je pripravená pre vrcholné modely Mercedes-AMG G 63 a G 65. V prvom prípade ide o verziu poháňanú zážihovým osemvalcom s výkonom 420 kW (563 k), v druhom je pod kapotou ukrytý dvanásťvalec s výkonom 463 kW (620 k) a maximálnym krútiacim momentom 1 000 Nm. Pre túto limitovanú edíciu je pripravený matný tmavosivý lak Monza, ktorý je dostupný len pre najvýkonnejšie verzie triedy G. Okrem neho zákazníci dostanú aj dvadsaťjedenpalcové disky kolies a kryt podvozku z nerezovej ocele.

Edícia Exclusive je pripravená pre vrcholné... Foto: Mercedes-Benz
megg22 5909989db1ba5 Edícia Exclusive je pripravená pre vrcholné modely Mercedes-AMG G 63 a G 65.

Aj v tomto prípade je interiér dvojfarebný, no na výber je v šiestich kombináciách pre palubnú dosku a v troch pre čalúnenie sedadiel. Vnútorný vzhľad ozvláštňujú detaily z uhlíkových vláken. Súčasťou oboch edícií je aj služba Mercedes Me Connect, prostredníctvom ktorej možno privolať pomoc pri nehode, vyhľadať informácie o servisoch, zapnúť kúrenie, prípadne zamknúť a odomknúť vozidlo. Služba je dostupná aj cez mobilnú aplikáciu pre iOS a Android. Prví zákazníci si vozidlá z limitovaných edícii prevezmú už na jeseň.

Mercedes-Benz G - edícia Designo Manufaktur
Mercedes-Benz G - edícia Designo Manufaktur
+3Mercedes-Benz G - edícia Designo Manufaktur

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #limitovaná edícia #Mercedes-Benz triedy G #Designo Manufaktur #Exclusive
Články podľa značiek