Lada Vesta Combi: Praktická Vesta už jazdí. Zatiaľ v 'maskáčoch'

Rusi to s kombi verziou novej Vesty myslia vážne. Napokon, jej prototyp, navyše v podobe outdoorovej verzie Cross, predstavili v Moskve už pred viac ako dvoma rokmi. Teraz ide do tuhého. Testovacie prototypy jazdia maskované v Nemecku.

17.05.2017 16:00
debata
Lada Vesta Combi sa už preháňa po nemeckých... Foto: Autoevolution
Lada Vesta Combi - prototyp Lada Vesta Combi sa už preháňa po nemeckých cestách. Ide o testovacie prototypy. Mohla by byť príjemným spestrením na európskom trhu.

Ladu Vestu si nenechali Rusi len pre seba. Tento rok dorazila s motorom splňujúcim emisnú normu Euro 6 aj do Európy. To ale nie je posledné slovo tohto nového ruského kompaktu. Po sedane príde aj kombi. Napokon, v podobe prototypu sa predstavil na augustovom autosalóne v Moskve už pred dvoma rokmi. Navyše išlo o efektnú outdoorovú verziu Cross vyzbrojenú zvýšeným podvozkom a ochrannými plastovými dielmi spodných partií karosérie. Tá príde na trh tiež, ale až po kombi. To dostane, pochopiteľne, prednosť.

Lada Vesta Combi - prototyp
Lada Vesta Combi - prototyp
+3Lada Vesta Combi - prototyp
Predstaviť by sa mohlo opäť v auguste v Moskve a na trh zamieriť na jeseň. A to aj na ten európsky. Naznačujú to snímky maskovaných prototypov Vesty Combi, ktoré pochádzajú z Nemecka. Rozmery ani objem kufra nepoznáme. Isté je len to, že pod kapotou bude opäť pracovať motor 1,6i s výkonom 78 kW. Na trhu by išlo o príjemné spestrenie, keďže veľa malých kombi v Európe nenájdete. V podstate len Škodu Fabia Combi, Renault Clio Grandtour a trochu väčšiu Daciu Logan MCV. Práve pre tú by mohla Vesta Combi kombi predstavovať najväčšieho súpera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #Lada Vesta #AvtoVaz #Lada Vesta Combi
Články podľa značiek