BMW 8 Concept: Luxusné kupé zamieša karty v prémiovom rybníku

V roku 2018 sa z dielne mníchovskej automobilky dočkáme modelovej ofenzívy. Odštartuje ju vrcholový model radu 8. Na podujatí Concorso d’Eleganza Villa d’Este predstavilo BMW koncept luxusného kupé, z ktorého bude nový model vychádzať.

30.05.2017 14:00
BMW-8-Series Concept-2017-1024-05 Foto:
Dynamické ambície vozidla badať zo všetkých strán.
debata

Po zverejnení oficiálnej skice prezrádzajúcej siluetu vozidla predstavila automobilka BMW koncept, z ktorého bude vychádzať luxusné športové kupé radu 8. Pôjde o automobil, ktorý má okrem prestíže sprostredkovať aj pôžitok z jazdy. Oba tieto ciele napĺňa aj vzhľad auta. Z konceptu sa nedozvedáme technické parametre, no vďaka nemu sme spoznali dizajnové smerovanie značky.

BMW 8 Concept
BMW 8 Concept
+19BMW 8 Concept
Dynamické ambície vozidla badať zo všetkých strán. Spomínanú siluetu tvorí dlhá kapota, ktorá plynulo prechádza do línie strechy. Športový charakter dotvárajú nasávacie otvory a zvýraznené línie okolo zadných kolies. Koncept počíta s dvadsaťjeden­palcovými diskami a nalakovaný je sivomodrou perleťovou farbou Barcelona Grey Liquid.

Prednej časti dominuje maska chladiča rozdelená na dve polovice vyplnené zvislými lamelami. Ide o typickú, no zároveň aj modernú prednú masku BMW. Predné úzke svetlomety sa zbiehajú smerom k maske chladiča. Predné sacie otvory pri pohľade spredu vozidlo rozširujú. V strede prednej časti sa nachádza karbónový prvok.

Siluetu tvorí dlhá kapota, ktorá plynulo... Foto: BMW
BMW-8-Series Concept-2017-1024-08 Siluetu tvorí dlhá kapota, ktorá plynulo prechádza do línie strechy.

Zadná časť dotvára zámer dizajnérov, aby auto vyzeralo nízke a široké. Výrazné blatníky odkazujú na pohon zadných kolies. Úzke zadné svetlá zasahujú hlboko do bokov a spájajú zadnú časť s blatníkmi. Svetlá majú tvar písmena „L“ a smerom do stredu sa zužujú. Práve ich úzky profil dodáva športovo ladeným zadným partiám moderný vzhľad. V spodnej časti nárazníka sa nachádza tvarovaný difúzor. Zaujímavú podobu majú aj koncovky výfukového potrubia.

V spodnej časti nárazníka sa nachádza tvarovaný... Foto: BMW
BMW-8-Series Concept-2017-1024-0f V spodnej časti nárazníka sa nachádza tvarovaný difúzor a zaujímavé koncovky výfukového potrubia.

Interiér je ladený v športovom duchu. Ostré línie dotvárajú dynamický dojem. Typickým dizajnovým prvkom interiéru je plynulý prechod palubnej dosky do výplní dverí. Jadrom interiéru je prepojenie palubnej dosky so stredovou konzolou. Športovému interiéru dodávajú luxus použité materiály. Karbónové škrupinové sedadlá sú čalúnené jemnou kožou. Volant zas tvorí kombinácia hliníka a tmavej kože.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #koncept #kupé #Concorso d’Eleganza Villa d’Este #BMW 8
Články podľa značiek