Škoda Superb dobieha Kodiaq. Dostane masážne sedadlá

Škoda žije momentálne novým Kodiaqom a Karoqom. Lenže vlajkovou loďou zostáva naďalej Superb. A keďže v istých oblastiach za novými SUV zaostáva, česká automobilka urobí nápravu.

30.05.2017 18:00
debata
Modernizácia exteriéru priniesla zatiaľ len... Foto: Škoda-Auto
Škoda Superb - 2017 Modernizácia exteriéru priniesla zatiaľ len nové disky Acamar a novú červenú metalízu. Na tejto oficiálnej snímke ju ale nevidíme.

Škoda Superb je napriek príchodu veľkého Kodiaqu naďalej nespochybniteľnou vlajkovou loďou českej automobilky. Problémom však je, že na svet prišla už takmer pred dvoma rokmi, čo znamená, že za novým SUV Kodiaq, ale aj čerstvým Karoqom, predstaveným len pred pár dňami, technologicky mierne zaostáva. Pritom do prvého faceliftu je ešte ďaleko. Túto nerovnováhu vyriešia v Boleslavi malou modernizáciou. A čakať nebudeme musieť ani na modelový rok 2018. Od konca mája pribudnú v Superbe niektoré nové prvky výbavy.

Škoda Superb - 2017
Škoda Superb - 2017
+2Škoda Superb - 2017

V prvom rade pôjde o masážne sedadlo vodiča, samozrejme, kombinované s vyhrievaním a ventilovaním. Komunikáciu na palube zas zlepšia akustické predné okná a najmä funkcia Digital Voice Enhancement, teda zosilnenie hlasu vodiča a spolujazdca pomocou aparatúry. A keď sme už pri infotainmente, základné audio Swing bude mať displej s uhlopriečkou 6,5 palca, čo je o 1,5 palca viac ako v minulosti. Vrcholová verzia Colombus sa zas môže tešiť z 9,2-palcového dotykového displeja namiesto 8-palcového. A to v „sklenenom“ dizajne.

V interiéri je najväčšou zmenou nový... Foto: Škoda-Auto
Škoda Superb - 2017 V interiéri je najväčšou zmenou nový infotainment s 9,2-palcovým displejom v „sklenenom“ dizajne.

Škoda tiež sľubuje lepšiu konektivitu so smartfónmi pomocou funkcie SmartLink+ a tiež nové núdzové služby Care Conect s tiesňovým volaním. Aplikácia Connect App zas umožní komunikáciu s vozidlom na diaľku. Skontrolovať môžete napríklad jeho aktuálnu polohu, stav paliva v nádrži či to, či je vozidlo uzamknuté. Parkovací asistent dostal funkciu výstrahy Manoeuvre Assist pri cúvaní s automatickým zabrzdením. To pre prípad, že by ste skrížili dráhu inému vozidlu. Digitálny prístrojový panel ostane naďalej výsadou nového Karoqu.

Okrem vyhrievania a ventilácie si budete môcť... Foto: Škoda-Auto
Škoda Superb - 2017 Okrem vyhrievania a ventilácie si budete môcť dopriať aj masážnu funkciu sedadla vodiča.

Čo sa týka exteriéru, pribudol nový dizajn diskov kolies Acamar a červená metalíza. Výbava Laurin & Klement sa zas bude môcť pýšiť väčšou porciou chrómu vďaka paketu Chrom, obsahuci nové lišty v nárazníkoch a na dverách. Na ďalšie novinky si budeme musieť počkať do prvého faceliftu. To platí napríklad aj pre nový benzínový 4-valec 1,5 TSI Evo či spomínaný digitálny prístrojový panel a ovládanie gestami. Ceny zľahka modernizovaného Superbu zatiaľ Škoda nezverejnila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Superb #Škoda-Auto
Články podľa značiek