Mitsubishi MPV: V Indonézii predstavia tri diamanty nový crossover

Triede minivanov sa príliš nedarí. Neplatí to však o Indonézii. Práve sem mieri zatiaľ bezmenná novinka Mitsubishi. Predstaví sa ešte tento mesiac a nezaprie ani gény SUV.

04.08.2017 06:00
debata
Nové MPV má pomerne drsný dizajn a mierne... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi MPV - 2017 Nové MPV má pomerne drsný dizajn a mierne zvýšený podvozok. Počíta však výlučne s predným náhonom.

Predaj minivanov, teda triedy MPV prudko klesá. Aspoň v Európe, kde jej berú vietor z plachiet 7-miestne crossovery. Len za prvých šesť mesiacov padol predaj tohto segmentu o takmer 15 %. Neplatí to však o Indonézii, kde trh s MPV doslova prekvitá. Potom neprekvapí, že práve do tejto oblasti mieri novinka Mitsubishi. Nové MPV sa tu predstaví na medzinárodnom autosalóne Gaikindo, ktorý sa bude konať od 10. do 20. augusta.

Interiér má ponúknuť 7-sedadiel a mimoriadnu... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi MPV - 2017 Interiér má ponúknuť 7-sedadiel a mimoriadnu variabilitu. To všetko pri kompaktných rozmeroch.

Zatiaľ nepoznáme ani jeho meno, no je zrejmé, že pôjde o 7-miestny model nižšej strednej triedy, ktorý v súlade s trendom crossoverov preberá aj pár drsnejších dizajnových prvkov a mierne zvýšený podvozok s plastovou ochranou. Nové MPV je tak už vopred pripravené na zmenu vkusu zákazníkov, ktorá nie je vylúčená ani v tejto časti Ázie. Zaujme nápaditými prelismi a deleným zadným stĺpikom. Podobne nekonvenčný je interiér, ktorý má ponúknuť mimoriadnu variabilitu.

Nový model bude poháňať atmosférický 4-valec s... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi MPV - 2017 Nový model bude poháňať atmosférický 4-valec s objemom 1,5 litra kombinovaný s manuálnou alebo automatickou prevodovkou.

Očakávať tak môžeme sedem sedadiel, posuvný druhý a sklopný tretí rad. Pod kapotou si však bude musieť nové MPV vystačiť s atmosférickým 4-valcom s objemom 1,5 litra spojeným s manuálnou alebo automatickou prevodovkou. Žiadnu ďalšiu alternatívu Mitsubishi neplánuje. Rovnako ako pohon oboch náprav. Poháňané budú výlučne predné kolesá. Či sa nový model predstaví v Európe, nie je známe. Skôr to vyzerá na čisto ázijskú záležitosť. Novinka by si totiž mohla prekážať po fúzii Mitsubishi s koncernom Renault-Nissan s jeho crossovermi.

Hlavnou tohtoročnou novinkou na starom kontinente tak zostáva crossover Eclipse Cross, ktorý bol predstavený na jar v Ženeve a do predaja sa chystá na jeseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MPV #Mitsubishi #Mitsubishi MPV
Články podľa značiek