Lada Vesta Exclusive: Najdrahšia Lada je tu

AvtoVaz rozširuje ponuku novej Vesty o verziu Exclusive. Dostane automatickú prevodovku, kožené čalúnenie, efektné prvky exteriéru a výkonnejší z dvoch motorov.

07.09.2017 17:00
debata (18)
Exteriér zušľachtí špecifický lak, zadný... Foto: AvtoVaz
Lada Vesta Exclusive - 2017 Exteriér zušľachtí špecifický lak, zadný spojler či 16-palcové hliníkové disky.

Lada Vesta dorazila na domáci ruský trh v roku 2015 a postupne sa vypracovala na tretí najpredávanejší model. Chystá sa nové kombi, outdoorové kombi Cross, predĺžená Vesta Signature a športová verzia Sport. Ale ešte predtým príde do predajní Vesta Exclusive. Ako naznačuje názov, pôjde o najluxusnejšiu verziu, inšpirovanú úspechom o čosi staršej Lady Xray Exclusive, ktorá sa predstavila v júni.

Vesta Exclusive sa stane vlajkovou loďou Lady a navonok to ani netají. Samozrejme, v porovnaní so svetovou produkciou nejde práve o „rolls“, ale v ruských podmienkach to stačí. Najdrahšia verzia sa môže pýšiť 16-palcovými dvojfarebnými diskami, chrómovou koncovkou výfukov, malým zadným spojlerom a tiež špecifickou béžovou metalízou so zeleným nádychom. Interiér môže počítať s čalúnením kombinujúcim kožu a alcantaru, ale aj s bohatým vybavením.

Interiér dostane už v základe kožené čalúnenie... Foto: AvtoVaz
Lada Vesta Exclusive - 2017 Interiér dostane už v základe kožené čalúnenie s alcantarou, navigáciu či vyhrievané sedadlá a čelné okno.

V sérii bude navigácia, cúvacia kamera, klimatizácia, kožený volant, vyhrievané sedadlá aj vyhrievané čelné okno a hill-holder. No najväčšou novinkou je príplatková automatická prevodovka. Hovoríme pritom o skutočnom automate a nie 5-stupňovom robotizovanom manuáli. Spojená bude so silnejším z dvoch ponúkaných motorov – 4-valcom s objemom 1,8 litra a výkonom 90 kW. Za tento luxus si však nechá Lada zaplatiť.

Vesta Exclusive bude stáť na domácom trhu 763 400 rubľov, čo je približne 11 100 eur. Za automatickú prevodovku si priplatíte ďalších 25 000 (363 eur). Potom sa stane z Vesty Exclusive vôbec najdrahší produkt Lady, dokonca drahší ako crossover Xray Exclusive.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #Lada Vesta #Lada Vesta Exclusive
Články podľa značiek