Dacia Duster II: Takto má vyzerať interiér. Tají nízku cenu

Dizajn exteriéru druhej generácie Dacie Duster už nie je tajomstvom. Interiér však áno. Teda až doteraz. Na internet totiž unikli prvé oficiálne skice a jedna fotografia. Vyzerá k svetu.

06.09.2017 12:00
debata (1)
Nová palubná doska, nový prístrojový panel,... Foto: Dacia
Dacia Duster - 2017 Nová palubná doska, nový prístrojový panel, nový volant a kontrastné sfarbenie prinesú Dusteru celkom novú atmosféru na palube.

Dacia predstaví už budúci týždeň na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom dlho očakávanú druhú generáciu lacného SUV Duster. Dizajn exteriéru už poznáme, pretože rumunská značka zverejnila prvé oficiálne snímky. Z nich vieme, že hoci bude novinka pôsobiť podstatne modernejšie, v podstate pôjde o evolučnú zmenu, za ktorou stojí šetrenie nákladov. Aj nový Duster má totiž bodovať na trhu bezkonkurenčne nízkou cenou. Do kabíny nás však Dacia zatiaľ nepustila. Napriek tomu už tušíme, ako bude vyzerať.

Na internet totiž unikli skice, ktoré pochádzajú intrenej prezentácie a teda priamo z dizajnového oddelenia automobilky. Takže niet pochýb o tom, že aj napriek nízkej kvalite rozlíšenia, zobrazujú pomerne verne interiér nového rumunského SUV. Tých, ktorí na nový Duster čakajú, iste potešia, pretože v tomto prípade o evolúcii hovoriť rozhodne nemožno. Kabína je kompletne prepracovaná. Tvrdé plasty sa tu asi nájdu, ale lacný korienok Dusteru doslova „prevalcuje“ nová palubná doska s troma stredovými prieduchmi ventilácie a úplne novým prístrojovým panelom.

Duster dostane vo výbave nové prvky. Po... Foto: Dacia
Dacia Duster - 2017 Duster dostane vo výbave nové prvky. Po prvýkrát napríklad automatickú klimatizáciu.
Zdá sa, že stredová konzola bude mierne natočená na vodiča a navyše osadená väčším a vyššie umiestneným displejom multimediálneho rozhrania s navigáciou. Duster tiež môže počítať s novým volantom, ktorý sme už videli v limitovaných verziách Outdoor, a dokonca kontrastnými prvkami v oranžovej farbe. Je tiež isté, že Duster dostane automatickú klimatizáciu, i keď len jednozónovú, a tiež automatickú prevodovku. Uvidíme, kam sa presťahuje toľko kritizované ovládanie spätných zrkadiel či spínač tempomatu. Pocit priestoru zlepší čelné okno posunuté o 100 mm vpred.

Nový Duster síce absolvuje svetový debut vo Frankfurte nad Mohanom, ale do predaja sa dostane až začiatkom budúceho roka. Ponáhľať sa naozaj nemusí. Prvá generácia z roku 2009 nemá totiž napriek vysokému veku núdzu o zákazníkov, dokonca sa predáva stále lepšie. Druhým dôvodom je absencia súperov. Hoci Dacia predpokladala, že konkurencia postaví podobne lacné SUV, dodnes sa tak nestalo. A tak môže Duster naďalej kraľovať vo vlastnom cenovom rybníku. Základná verzia s benzínovým motorom a predným náhonom nemá prekročiť cenu 10 000 eur.

Dacia Duster - 2017
Dacia Duster - 2017
+3Dacia Duster - 2017

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Duster
Články podľa značiek