Toyota CH-R Hy-Power: 'Tektonické SUV' dostane vyšší výkon

Malému crossoveru Toyoty sa darí. Pritom ešte nepovedal posledné slovo. Budúci rok pribudne ostrá hybridná verzia. Jej predskokanom je koncept C-HR Hy-Power.

28.09.2017 06:00
debata (9)
Na viac sily pod kapotou upozorňuje expresívny... Foto: Toyota
Toyota C-HR Hy-Power Concept - 2017 Na viac sily pod kapotou upozorňuje expresívny vizuálny tuning kombinujúci matnú striebornú farbu Dark Carbon a oranžové akcenty Burning Orange.

Na frankfurtskom autosalóne bol hlavnou hviezdou Toyoty inovovaný Land Cruiser, no spoločnosť mu robilo ešte jedno omnoho nápadnejšie auto. Štylistické štúdio Toyoty ED2 sídliace pri Marseille sa totiž pohralo s úspešným hybridným crossoverom C-HR. Nie náhodou. Má ísť o avízo športovej verzie, ktorá sa na trhu objaví už budúci rok. Preto sa dizajnéri nebránili emóciám. Inšpiráciou boli pre nich prírodné sily, ktoré dokážu premeniť uhlík na diamant.

Koncept využíva veľké 20-palcové disky kolies.... Foto: Toyota
Toyota C-HR Hy-Power Concept - 2017 Koncept využíva veľké 20-palcové disky kolies. Poháňané by mali byť obe nápravy vďaka novej výkonnejšej hybridnej sústave.

Takže neprekvapí strieborný nový matný lak nazvaný Dark Carbon a oranžové akcenty vo farbe Burning Orange, napríklad na spätných zrkadlách, svetlách či na spodnej časti výpletu nárazníka. Oranžovú nájdeme aj na streche, kde prechádza fazetovým vzorom až do čiernej. Výsledný efekt podčiarkuje lesklý čierny spojler, čierne bočné lišty či 20-palcové disky kolies. Podobná farebná schéma prechádza aj do interiéru, ktorý kombinuje čierne čalúnenie sedadiel s oranžovými dekoráciami palubnej dosky.

Aj interiér je verný čiernej a oranžovej farbe.... Foto: Toyota
Toyota C-HR Hy-Power Concept - 2017 Aj interiér je verný čiernej a oranžovej farbe. Na tému diamantov zas upozorňuje prešívanie sedadiel.

Na tému diamantov upozorňuje aj kosoštvorcový tvar prešívania sedadiel. To všetko upriamuje pozornosť na dynamické schopnosti konceptu. Ten má byť totiž vybavený výkonnejšou verziou hybridného systému, než jej dnešných 90 kW, pochádzajúcich z nového Priusu, s ktorým C-HR zdieľa platformu. Paradoxne, Toyota o novom pohone nič neprezradila. Pravdepodobne sa ale s technikou podelí s novým malým crossoverom od Lexusu.

Volá sa UX a s bajväčšou pravdepodobnosťou spojí Atkinsonov 4-valec s objemom 2,5 litra s dvojicou elektromotorov, z toho jedným na zadnej náprave. Hybridné C-HR by tak na rozdiel od súčasnej verzie Hybrid získalo pohon oboch náprav. Každopádne, platforma TNGA, na ktorej je C-HR postavené, a ktorú využije aj sériový Lexus UX, to umožňuje. O výkone ale zatiaľ nič známe nie je.
Toyota C-HR Hy-Power Concept - 2017
Toyota C-HR Hy-Power Concept - 2017
+10Toyota C-HR Hy-Power Concept - 2017

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Concept #koncept #Toyota C-HR #autosalón Frankfurt 2017 #Toyota C-HR Hy-Power
Články podľa značiek