BMW 2 Cabrio: Tichšia strecha a dotykový displej

Po modernizácii radu 1 a kupé radu 2 sa dostalo pozornosti aj otvorenej verzii Cabrio. Poskytuje vyšší akustický komfort, strechu ovládanú až do rýchlosti 50 km/h a celkom nový infotainment, ale aj 3-valec.

19.10.2017 06:00
debata
Vynovený kabriolet dostal väčšie ľadvinky, nové... Foto: BMW
BMW 2 Cabrio - 2017 Vynovený kabriolet dostal väčšie ľadvinky, nové bi-LED svetlá a nárazník s trojdielnymi sacími otvormi. Predná časť pôsobí širšie a stabilnejšie.

Otvorená verzia dvojky, ktorá prišla na trh v roku 2015 ako posledný člen novej generácie, prekonala všetky očakávania. Predalo sa z nej až 48 000 kusov, pričom väčšina z nich putovala do USA. Podporiť predaj má v poradí už druhá modernizácia, ktorá predlžuje život súčasnej generácie do príchodu novej, ktorá už bude s najväčšou pravdepodobnosťou využívať platformu UKL s predným náhonom. To nie je samozrejme všetkým po vôli, ale zatiaľ sa báť netreba. Najmenší mníchovský kabriolet je teraz v špičkovej kondícii a nejaký ten rok ešte vydrží.

Zmeny sú viditeľné na prvý pohľad. Nový je predný nárazník so zväčšenými trojdielnymi sacími otvormi aj revidované ľadvinky. „Anjelské oči“, teda denné svetlá, zmenili kruhovú grafiku za 6-uholníkovú. V základe dostanete predné bi-LED reflektory, za príplatok kombinované s adaptívnymi funkciami. Celá predná časť pôsobí širšie a stabilnejšie. Zadné „elkové“ svetlá s vynovenou grafikou využívajú tiež diódy. Paletu farieb obohatili laky Mediterian Blue, Seaside Blue a Sunset Orange. Celkovo je ich na výber dvanásť. Pribudli tiež nové dizajny diskov kolies s rozmermi od 16 do 18 palcov.

Strecha teraz ponúka vďaka novej dodatočnej... Foto: BMW
BMW 2 Cabrio - 2017 Strecha teraz ponúka vďaka novej dodatočnej izolácii vyšší tepelný a akustický komfort. Manipulovať s ňou sa dá do rýchlosti až 50 km/h.

Ak to nestačí, k dispozícii sú balíky Luxury Line a Sport Line, ktoré prinášajú viac elegantný alebo dynamickejší štýl. Napríklad aj použitím špecifických 17-palcových diskov Jet Black alebo dvojfarebných Bicolor Jet Black. BMW zdôrazňuje, že plátenná strecha poskytuje vďaka dodatočnej izolácii vyšší akustický a tepelný komfort. Manipulovať s ňou sa dá až do rýchlosti 50 km/h, čo je veľká výhoda. Dizajn strechy je navrhnutý tak, aby pripomínal svet luxusných motorových jácht. Zmenám neušiel ani interiér, ktorý zvyšuje pocit kvality.

Nová je aj grafika zadných svetiel a disky... Foto: BMW
BMW 2 Cabrio - 2017 Nová je aj grafika zadných svetiel a disky kolies s rozmerom od 16 do 18 palcov.

Prepracovaná bola palubná doska s menším počtom spojov zväčšila priestor pre nohy predných cestujúcich. Vo verziách Luxury Line, Sport Line a M Sport je čalúnenie dosky prešívané kontrastnou niťou a stredová konzola obložená dekoráciami z klavírnej černe. Držiaky na nápoje v stredovom tuneli môžu byť konečne prekryté elegantnou roletkou. Spínače okien na dverách zas dostali chrómové lemy a solídnejšie spracované sú aj prieduchy ventilácie. V palete dekorácií pribudli nové obkladové materiály. Zmenená bola aj paleta čalúnení. K dispozícii je až deväť druhov kože a päť textilných poťahov.

Interiér ťaží z novej palubnej dosky s novou... Foto: BMW
BMW 2 Cabrio - 2017 Interiér ťaží z novej palubnej dosky s novou generáciou multimediálneho rozhrania iDrive. To znamená možnosť 8-palcovej dotykovej obrazovky.

Najväčšou novinkou je nový infotainmet, najmä nový 8,8-palcový displej rozhrania iDrive, v kombinácii s navigáciou Professional, navyše s dotykovým povrchom. Takže niektoré funkcie možno ovládať nielen kruhovým „kontrollerom“, ale priamo z obrazovky. Samozrejmosťou je plná konektivita s externými zariadeniami cez platformy Apple CarPlay a Android Auto. Pribudlo indukčné dobíjanie telefónov. Infotainment obohatil napríklad prístup k hudbe a dopravným informáciám prostredníctvom internetových služieb Connected Drive. Z nich môžu pochádzať dokonca aj výstrahy pred búrkami alebo inými nebezpečnými situáciami. K wifi hotspotu sa dá pripojiť až desať zariadení.

Pre kabriolet je určených celkom osem motorizácií, z toho päť benzínových. Základom je trojvalec 1,5 TwinPower Turbo (100 kW) pre 218i. Nasledujú dvojlitrové 4-valce 220i (135 kW) a 230i (185 kW). Najvýkonnejšou verziou je 6-valcová M240i ( 250 kW). Dieselovú ponuku tvoria dvojlitrové 4-valce 218d (110 kW), 220d (145 kW) a 225d (165 kW). Motory kombinuje BMW so 6-stupňovými manuálnymi alebo 8-stupňovými automatickými prevodovkami Steptronic. Pre verziu M240i je k dispozícii pohon oboch náprav xDrive. Diesel so štvorkolkou na rozdiel od kupé neskombinujete. Špičkový podvozok využíva novo naladené predné zavesenie s dvojitými lichobežníkovými ramenami vpredu a 5-prvkovými závesmi zadných kolies.

BMW 2 Cabrio - 2017
BMW 2 Cabrio - 2017
+32BMW 2 Cabrio - 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #BMW 2 #BMW 2 Cabrio
Články podľa značiek