Subaru Ascent: 'Nová Tribeca' už v Los Angeles

Nie je tajomstvom, že Subaru chystá veľký model pre siedmich cestujúcich. Prekvapí však usporiadaním sedadiel. Vychádzať má z rovnomenného jarného konceptu Ascent.

29.11.2017 19:00
debata
Prvá zverejnená snímka odhaľuje nielen tvar... Foto: Subaru
Subaru Ascent - 2017 Prvá zverejnená snímka odhaľuje nielen tvar nového SUV, ale aj usporiadanie sedadiel v nezvyčajnej konfigurácii 2+2+3.

Subaru už jeden sedemmiestny model na trhu malo. So známou Tribecou, postavenou na základe Legacy, však veľa vody nenamútilo, a v Európe už vôbec nie. Na linkách vydržala od roku 2006 do roku 2014 s jedinou výraznejšou modernizáciou. Nástupcu zatiaľ nedostala. Stane sa tak až na autosalóne v Los Angeles. Novinka však vyštartuje do sveta bez paralel s Tribecou. Svedčí o tom nový názov Ascent, ktorý Subaru predstavilo spolu s rovnomenným konceptom v apríli v New Yorku.

A takto vyzeral koncept Subaru Ascent v apríli... Foto: Subaru
Subaru Ascent Concept - 2017 A takto vyzeral koncept Subaru Ascent v apríli na autosalóne v New Yorku. Sériová verzia sa od neho nebude príliš líšiť.

A ako velí móda, nepôjde už o MPV, ale o moderné SUV so všetkým, čo k tomu patrí. Sériová verzia sa od konceptu príliš líšiť nebude. Naznačuje to prvá zverejnená snímka Ascentu, i keď „utopená“ v tme. Dostane len menej nápadné svetlá, klasické kľučky a väčšie spätné zrkadlá. Zachová si dokonca aj zvláštne usporiadanie 7-miestnej kabíny v konfigurácii 2+2+3. Tento koncept umožní ľahší prístup k trom sedadlám v treťom rade. Aj za cenu kompromisu v komforte zadných pasažierov.

Novinka bude postavená na platforme SGP, podobne ako nová Impreza. Pochopiteľne, modulárne základy umožnia podstatné zväčšenie formátu. Veď koncept mal na dĺžku 5 049, na šírku 1 989 a na výšku až 1 839 mm. Samozrejmosťou budú motory boxer a permanentný pohon oboch náprav Symmetrical AWD. S inou ako automatickou prevodovkou CVT Ascent nepočíta. Do predaja by sa malo nové veľké Subaru dostať v budúcom roku. Pravdepodobne len v USA a Kanade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Subaru #Subaru Ascent
Články podľa značiek