Mercedes-Benz Sprinter: Nová generácia predvádza interiér

Premiéra novej dodávky zo Stuttgartu je takmer za rohom. Jej interiér pripomína osobné autá.

08.12.2017 16:00
debata
Dizajn je v mnohom inšpirovaný osobnými modelmi... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Sprinter - 2018 Dizajn je v mnohom inšpirovaný osobnými modelmi Mercedes-Benz. Vidieť to na trojramennom volante a veľkom displeji či kruhových prieduchoch ventilácie.

Populárny Mercedes-Benz Sprinter je v súčasnej podobe na trhu od roku 2013. V podstate však išlo len o rozsiahlu modernizáciu predchádzajúcej generácie z roku 2006. Najmä z dôvodu nasadenia motorov spĺňajúcich emisnú normu Euro 6 a nových bezpečnostných prvkov, medzi nimi napríklad aj stabilizácie pri bočnom vetre Crosswind Assist. Lenže čas sa nedá zastaviť, a tak stuttgartská automobilka finišuje s príchodom nástupcu.

Automobilka na to upozornila vlaňajším konceptom Vision Van a na jeseň zverejnením prvých oficiálnych skíc. Z nich sme sa dozvedeli, že Sprinter dostane veľkú prednú masku, lemovanú originálne tvarovanými svetlami. Zjavná je z nich aj snaha o dobrú aerodynamiku, ktorá sa prejavila v oblejších líniách. A teraz Mercedes-Benz pridal prvé fotografie interiéru, ktoré naznačujú inšpiráciu v nových osobných modeloch značky, napríklad trojramenným volantom a veľkým multimediálnym displejom lemovaným kruhovými otvormi klimatizácie.

Vďaka modernému infotainmentu môže nový... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Sprinter - 2018 Vďaka modernému infotainmentu môže nový Sprinter využívať služby Pro Connect Services, ktoré umožnia jednoduchú komunikáciu medzi správcami vozového parku a vodičmi. Sledovať budú môcť polohu auta aj jeho prevádzkové údaje v reálnom čase.

Pod kapotou môžeme očakávať nielen naftové motory, ale dokonca aj verziu poháňanú výlučne elektromotorom, ktorá dorazí v roku 2019. Schádzať bude pritom z rovnakých liniek ako bežné Sprintery, teda v závodoch v nemeckom Ludwigsfelde a Düsseldorfe. Lenže veľká kariéra čaká Sprinter aj za Atlantikom, kde Daimler vybudoval nový výrobný závod v North Charlestone. Tým sa vyhne poplatkom spojeným s dovozom Sprinterov do USA. Doteraz musel totiž v Európe produkované Sprintery čiastočne demontovať a následne montovať po dovoze do USA.

Pre úplnosť dodajme, že Sprinter už nebude mať súrodenca v podobe Volkswagenu Crafter. Automobilka z Wolfsburgu si už totiž vyvinula novú dodávku sama. Premiéra Sprinteru by mohla byť na autosalóne v Bruseli. Do predaja sa chystá v prvom polroku 2018. Od svojho uvedenia na trh v roku 1995 automobilka z tohto modelového radu predala už vyše 3 300 000 kusov. Sprinter je prítomný až na 130 trhoch sveta. Vyrába sa aj v Číne a Argentíne.
Mercedes-Benz Sprinter - 2018
Mercedes-Benz Sprinter - 2018
+2Mercedes-Benz Sprinter - 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz Sprinter
Články podľa značiek