Bentley Grand Convertible: Otvorený Mulsanne je realitou. Ale len v Dubaji

Bentley predsa len privedie na svet najluxusnejší kabriolet vo svojej histórii. Postará sa o to divízia Mulliner. Devätnásť exemplárov Grand Convertible, postavených z vlajkovej lode Mullsane, zamieri k arabským šejkom.

11.12.2017 16:00
debata (1)
Kabriolet na báze vlajkovej lode Mulsanne sa... Foto: Bentley
Bentley Grand Convertible by Mulliner - 2017 Kabriolet na báze vlajkovej lode Mulsanne sa objavil v podobe štúdie už pred troma rokmi. Teraz sa dočká malosériovej produkcie v dielňach zákazkovej divízie Mulliner.

Saudská Arábia láka automobilových producentov. Peniaze tu doslova tryskajú zo zeme, takže cena za špeciálne automobilové kreácie nehrá rolu. Objavujú sa tu modely, ktoré nikde inde nekúpite. Napríklad nový Aston Martin Lagonda Taraf, Rolls-Royce Sweptail, rôzne zákazkové Ferrari a Bugatti či Nissan Patrol novej generácie, vo svete takmer neznámy. A teraz pridá do exkluzívnej rodiny špeciálov pre arabských šejkov svoj kúsok aj Bentley. Opráši totiž projekt Grand Convertible, predstavený v podobe štúdie v roku 2014.

Aristokratický kabriolet dostane plátennú... Foto: Bentley
Bentley Grand Convertible by Mulliner - 2017 Aristokratický kabriolet dostane plátennú strechu. Nachádza sa pod krytom z dreva, ktoré je najväčším dreveným komponentom, aký bol kedy použitý v osobnom aute.

Jednoducho, divízia Mulliner sa postará o výrobu 19-kusovej série kabrioletu postaveného na základoch vlajkovej lode Mulsanne. Počet je odvodený od dátumu vzniku značky, založenej v roku 1919. Prvý exemplár sa už objavil na slávnostnej premiére v najväčšom showroome Bentleya v Dubaji, počas konania tamojšej motoršou. V porovnaní s limuzínou je otvorená verzia s plátennou strechou o čosi kratšia. Pod kapotou bude pracovať tradičný preplňovaný 8-valec s ešte tradičnejším objemom 6,75 litra z Mulsanne Speed.

Každý detail na tomto aute je dokonalý. Platí... Foto: Bentley
Bentley Grand Convertible by Mulliner - 2017 Každý detail na tomto aute je dokonalý. Platí to aj o čalúnení či obkladoch v interiéri.

To znamená výkon 395 kW a mohutný krútiaci moment 1 100 Nm. Očakávať tak môžeme akceleráciu na 100 km/h za päť sekúnd a maximálnu rýchlosť, ktorá bude atakovať údaj 300 km/h. K špecialitám ručne vyrábanej série v dielňach Mullineru bude patriť drevená vložka za zadnými sedadlami, tvoriaca kryt výklopnej strechy, ktorá je podľa Bentleya vôbec najväčším kusom dreva, aký bol kedy použitý v osobnom aute.

Za túto luxusnú hračku si však Bentley vypýta od zákazníkov 3,5 milióna dolárov. Takže miesto dubajskej premiéry naozaj neprekvapuje.
Bentley Grand Convertible by Mulliner - 2017
Bentley Grand Convertible by Mulliner - 2017
+10Bentley Grand Convertible by Mulliner - 2017

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bentley #Bentley Mulsanne #Bentely Mulsanne Grand Convertible
Články podľa značiek