GMC Sierra 2500HD All Mountain Concept: Toto auto sa snehu nebojí

USA sú svetom pikapov. Stretnete ich prakticky všade. Tento je však predsa len o čosi iný. Kolesá zamenil za pásy, s ktorými si poradí aj v najväčších snehových závejoch.

23.12.2017 07:00
debata
Najväčší pikap GMC sa zmenil na „ratrak“.... Foto: GMC
GMC Sierra 2500HD All Mountain Concept - 2017 Najväčší pikap GMC sa zmenil na „ratrak“. Zvýšený podvozok totiž dostal namiesto kolies pásové moduly od spoločnosti Mattracks.

Pikap GMC Sierra je jednou z amerických legiend. Spolu s Fordom F-Series, Chevroletom Silverado a RAM-om 1500 až 3 500. Niekedy však ani tieto obrie „trucky“ majiteľom nestačia. A keďže krajina za Atlantikom je rajom tunerov, vznikajú z nich často extrémne kreácie. Toto je jedna z nich. V tomto prípade však za úpravou nestojí nezávislá spoločnosť, ale priamo výrobca. Svoju vlajkovú loď Sierra 2500HD Denali 4WD predstavilo GMC ako koncept All Mountain, schopný dobiť neoznačené územia.

Koncept GMC All Mountain bude slúžiť v zimnom... Foto: GMC
GMC Sierra 2500HD All Mountain Concept - 2017 Koncept GMC All Mountain bude slúžiť v zimnom turistickom centre Vail Ressorts. Aj preto je vybavený držiakmi na lyže a snoubordy.

Predstavil sa v zimnom stredisku Vail Resosrts, kde bude zapriahnutý do náročnej služby. Tajomstvo jeho neohrozených jazdných vlastností na zasnežených pláňach a zjazdovkách sa skrýva v nahradení kolies pásovými modulmi amerického špecialistu Mattracks. Tie sú nasadené na pôvodných nábojoch kolies a zosilnených nápravách. Potrebnú silu dodáva konceptu All Mountain obrovský 8-valcový diesel, ktorý dáva z objemu 6,6 litra ohromných 327 kW a 1 234 Nm krútiaceho momentu. To sme už skoro vo svete kamiónov.

Potrebnú silu dodáva snežnému pikapu obrovský... Foto: GMC
GMC Sierra 2500HD All Mountain Concept - 2017 Potrebnú silu dodáva snežnému pikapu obrovský diesel 6,6 V8 s výkonom 327 kW.
Táto sila putuje cez 6-stupňovú automatickú prevodovku Allison 1000 k prednej aj zadnej náprave. Pritom GMC nezabudlo na komfort. V interiéri nechýba výkonné audio Bose, dvojzónová klimatizácia a špeciálne kožené čalúnenie. Outdoorové zimné aktivity zvládne GMC All Mountain aj vďaka držiakom na snoubordy od spoločnosti Thule či prídavným LED svetlám Rigid.. Koncept bude túto zimnú sezónu nasadený do športových aktivít strediska Vail Resorts. A pozornosť bude pútať nielen pásovým podvozkom, ale aj vyzývavou grafikou.
GMC Sierra 2500HD All Mountain Concept - 2017
GMC Sierra 2500HD All Mountain Concept - 2017
+5GMC Sierra 2500HD All Mountain Concept - 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #GMC #GMS Sierra #GMS Sierra All Mountain
Články podľa značiek