Jeep Cherokee: Facelift zmierni divokú prednú masku

V Detroite ukáže Jeep modernizovaný Cherokee. Ten vyvolal pri svojej premiére kontroverzné reakcie. Dôvodom bol príliš radikálny dizajn prednej masky. Tá sa však teraz stane minulosťou.

21.12.2017 06:00
debata
Modernizovaný Cherokee sa dizajnovo viac... Foto: Jeep
Jeep Cherokee - 2018 Modernizovaný Cherokee sa dizajnovo viac priblíži menšiemu Compassu a väčšiemu Grand Cherokee. Predná maska je úhľadnejšia.

Jeep Cherokee mal svetovú premiéru v roku 2013 na autosalóne v New Yorku. A tak prichádza po štyroch rokoch s prvou väčšou modernizáciou. Ukáže sa v Detroite. Z prvých oficiálnych fotografií je zrejmé, že automobilka vypočula kritiku zákazníkov. Príliš radikálny dizajn prednej časti s úzkymi svetlami a lomenou prednou maskou vyvolal totiž rozporuplné reakcie. Jeep však chcel týmto spôsobom prilákať k značke nových zákazníkov. S výsledkom asi nebol spokojný, pretože očakávaná novinka mení práve tieto partie.

Vzadu nájdeme novú grafiku svetiel a úplne nový... Foto: Jeep
Jeep Cherokee - 2018 Vzadu nájdeme novú grafiku svetiel a úplne nový nárazník. Registračná značka sa presťahovala na piate dvere.

Facelift prinesie Cherokee úplne novú prednú časť a tá je ladená menej expresívne. Úzke svetlá nahradili podstatne vyššie a na siedmich otvoroch masky už nenájdete tak výrazný zlom. Jednoducho, Cherokee bude odteraz vizuálne bližšie k svojim súrodencom, najmä k Grand Cherokee a Compassu. Niet pochýb, že plastika mu prospela. Zmenám neunikla ani zadná časť s odlišnou grafikou svetiel a celkom novým nárazníkom s väčším ochranným panelom. Registračná značka sa presunula na výklopné veko.

V interiéri sa zmenili len detaily. Napríklad... Foto: Jeep
Jeep Cherokee - 2018 V interiéri sa zmenili len detaily. Napríklad grafika prístrojového panelu.
Očakávať môžeme novú paletu farieb lakov karosérie, ako aj nový dizajn diskov kolies. O technike zatiaľ nepadlo ani slovo. Tlačová správa je naozaj stručná. Každopádne má však Cherokee dostať nové úspornejšie motory. Celkom logicky sa špekuluje o preplňovanom štvorvalci 2,0 eTorque (191 kW), debutujúcom v novom Wrangleri, ktorý je spriahnutý so 48 V elektrickým okruhom mikrohybridnej sústavy. Do úvahy v tomto prípade pripadá aj 8-stupňová automatická prevodovka ZF. Viac sa dozvieme už začiatkom januára v Detroite.
Jeep Cherokee - 2018
Jeep Cherokee - 2018
+1Jeep Cherokee - 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #Jeep Cherokee #Jeep #autosalón Detroit 2018
Články podľa značiek