BMW X7: Veľké SUV už štartuje na linkách. Začalo odpočítavanie

BMW predstaví budúci rok svoje najväčšie SUV X7. V americkom Spartanburgu už spustili montáž predsériových prototypov. Poslúžia testom v tvrdých podmienkach.

22.12.2017 16:00
debata
Toto je jeden z prvých maskovaných... Foto: BMW
BMW X7 - 2017 Toto je jeden z prvých maskovaných predsériových prototypov, ktorý podstúpi tvrdé jazdné skúšky v rôznych klimatických podmienkach.

BMW chystá útok v segmente veľkých SUV. Naznačilo to napokon už v septembri na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom, kde ukázalo koncept X7 iPerformance. Cieľ je jasný. Po prvýkrát postaviť do ringu rovnocenného súpera Mercedesu-Benz GL, ale aj veľkým americkým modelom, akými sú Cadilac Escalade, Lincoln Navigator či Ford Explorer. Stane sa tak už koncom budúceho roka. Práce sú teda v plnom prúde, a to najmä v USA.

V americkom výrobnom závode v Spartanburgu, kde vzniká viacero modelov rodiny X, už začali odpočítavanie. Na montážne linky sa dostávajú prvé predsériové kusy, ktoré poslúžia nielen na doladenie procesu výroby a homologizáciu, ale aj testy v tvrdých klimatických podmienkach, napríklad v údolí Death Valley. Kuriózne je, že logistika produkcie umožňuje, aby tieto špeciálne exempláre montovali na rovnakej linke ako ostatné BMW X, a to za plnej prevádzky.

Produkciu novinky zabezpečí americký závod v... Foto: BMW
BMW X7 - 2017 Produkciu novinky zabezpečí americký závod v Spartanburgu.

V súvislosti s ďalším krokom na ceste k sériovej výrobe zverejnila mníchovská automobilka snímky jedného z prvých vyrobených predprodukčných prototypov. Tie naznačujú, že BMW X7 bude v základných rysoch veľmi príbuzné frankfurtskému konceptu. Pod kapotou by sa mohla objaviť okrem klasických benzínových a dieselových motorov aj plug-in hybridná technológia odvodená z BMW 740e iPerformance, s celkovým výkonom 240 kW.

Pre úplnosť dodajme, že americký závod, ktorý produkuje modely BMW X3, X4, X5 a X6, má maximálnu kapacitu 450 000 vozidiel ročne. Vlani z jeho liniek zišlo rekordných 411 000 áut. Z nich 70 % mierilo na export.
BMW X7 - 2017
BMW X7 - 2017
+4BMW X7 - 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #výroba áut #BMW X7 #Spartanburg
Články podľa značiek