Ford Mustang Bullitt: Zelená 'limitka' spomína na McQueena

Ford si na autosalóne v Detroite zaspomínal na legendárnu filmovú naháňačku Mustangu v hollywoodskom trháku Bullittov prípad. Päťdesiate výročie nemohlo ostať bokom. Tuning limitovanej edície zasiahol nielen dizajn, ale aj techniku.

22.01.2018 06:00
debata (1)
Mustang Bullitt nepotrebuje na vzbudenie... Foto: Ford
Ford Mustang Bullitt - 2018 Mustang Bullitt nepotrebuje na vzbudenie autority žiadne spojlery a dokonca ani logo cválajúceho žrebca. Vystačí si so sivozeleným lakom, čiernymi 19-palcovými diskami a jemným chrómovým lemom okien.

Pamätáte si ešte na fascinujúcu naháňačku Fordu Mustang a Dodge Charger v uliciach San Francisca? Jedna z najslávnejších automobilových filmových scén histórie, ktorá sa odohrala v hollywoodskom trháku Bullitov prípad, v hlavnej úlohe so Steveom McQueenom, oslavuje polstoročie. To nemohlo ostať bez povšimnutia. Ford tak vytiahol na autosalóne v Detroite celkom nový Mustang Bullitt. Vyzerá úžasne. Spoznáte ho na prvý pohľad, keďže inšpiráciu si berie z historickej i­kony.

Vzadu dostal Bullitt jedinú plaketu limitovanej... Foto: Ford
Ford Mustang Bullitt - 2018 Vzadu dostal Bullitt jedinú plaketu limitovanej edície. Distingvovaný dizajn je však len kamuflážou. Z jeho čiernych koncoviek výfukov sa totiž šíri burácajúci zvuk.

Zdobí ho sivozelený odtieň laku Dark Highland, 19-palcové čierne kolesá s piatimi lúčmi, červené strmene bŕzd Brembo a chrómové lemy okien. Tak ako v minulosti chýbajú pruhy či vyzývavé spojlery. Toto auto budí podľa Fordu rešpekt aj bez nich. A dokonca aj bez loga cválajúceho mustanga na čiernej prednej maske. Jedinú plaketu limitovanej edície nájdete vzadu. Dopĺňajú ju čierne koncovky výfukov. Interiér dostal 12-palcový virtuálny kokpit, kožené sedadlá a neodmysliteľnú bielu guľu na radiacej páke.

V luxusne zariadenom interiéri s digitálnym... Foto: Ford
Ford Mustang Bullitt - 2018 V luxusne zariadenom interiéri s digitálnym prístrojovým panelom a sedadlami Recaro nemôže chýbať ani radiaca páka s bielou guľou. Tak ako pred päťdesiatimi rokmi.

Dopriať si však môžete aj sedadlá Recaro s elektrickým ovládaním, infotainment s navigáciou a výkonnejším audiom, ale aj monitorovanie slepého uhla zrkadiel či adaptívne tlmiče MagneRide. To najdôležitejšie sa však skrýva pod prednou kapotou. Srdcom Mustangu Bullitt nie je nič menšie ako 5-litrový osemvalec, navyše spriahnutý s klasickým 6-stupňovým manuálom. Priaznivcov klasiky by automat nepochybne urazil. Vďaka športovému saniu z Fordu Shelby GT350 a upravenému výfukovému traktu s aktívnou klapkou však ponúka viac sily.

Srdcom Mustangu Bullitt nie je nič menšie ako... Foto: Ford
Ford Mustang - 2016 Srdcom Mustangu Bullitt nie je nič menšie ako 5-litrový osemvalec, navyše spriahnutý s klasickou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Dáva ohromných 349 kW a 569 Nm krútiaceho momentu.

K zadným kolesám putuje až 349 kW, čo je o 18 viac, a 569 Nm krútiaceho momentu. Takže virtuálna ručička rýchlomera sa zastaví až pri údaji 262 km/h. O svojej sile nezabúda Mustang Bullitt informovať okolie burácajúcim zvukom. Koľko kusov plánuje Ford vyrobiť, automobilka zatiaľ neprezradila. V každom prípade dorazia prvé exempláre k zákazníkom v USA začiatkom leta. Či dostanú rovnakú šancu aj tí európski, nevedno. Uvedenie nezabudne Ford podporiť akčnou snímkou s Molly McQueenovou, vnučkou slávneho Stevea.

Uvidíme v nej nielen nový Bullitt, ale aj Dodge Charger, ktorému ostane iste len post porazeného. Zlepšiť skóre si môže iba svojou čiernou farbou Shadow, ktorú ponúkne Ford ako alternatívu k sivozelenému laku. Samozrejme, na Bullitte. Aspoň tak si Mustang uctí svojho súpera. Vavríny mu však prenechať rozhodne nemieni. Tak ako v roku 2007, keď Ford predstavil podobne ladenú edíciu.

Ford Mustang Bullitt - 2018
Ford Mustang Bullitt - 2018
+7Ford Mustang Bullitt - 2018

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #Ford Mustang #Steve McQueen #Ford Mustang Bullitt
Články podľa značiek