Hyundai Santa Fe: Štvrtá generácia sa predstaví v Ženeve

Do začiatku marcového autosalónu ostáva ešte viac ako mesiac, no automobilka Hyundai už začína lákať priaznivcov na svoju expozíciu. Zverejnila prvú oficiálnu fotografiu novej generácie SUV Santa Fe.

29.01.2018 12:00
santa fe stvrta generacia Foto:
Bočná silueta karosérie prezrádza, že pre novú generáciu bude charakteristický dynamický ráz.
debata (1)

Najnovším prírastkom v kategórii SUV a crossoverov značky Hyundai je model Kona, no kórejská automobilka nezabúda ani na väčších zástupcov vo svojom portfóliu. Na ženevský autosalón si pripravila výstavnú premiéru štvrtej generácie modelu Santa Fe. Už s mesačným predstihom však zverejnila prvú oficiálnu fotografiu, ktorá poodhaľuje niekoľko dizajnových inovácií.

Bočná silueta karosérie prezrádza, že pre novú generáciu bude charakteristický dynamický ráz. Bočné okná zužujúce sa smerom dozadu budú opticky ukončené strešným spojlerom. Predné a zadné svetlá budú spojené prelisom, ktorý bude v oblasti dvier prehĺbený a výraznejší. Pri pohľade na predné svetlá možno badať inšpiráciu odvážnym crossoverom Kona.

Už snímky maskovaných prototypov prezrádzali, že nový Hyundai Santa Fe staví na delené predné svetlá. Vzhľadom na túto podobnosť je veľmi pravdepodobná aj kaskádová maska chladiča, ktorá modely značky Hyundai dizajnovo spája.

K prvej oficiálnej fotografii Hyundai pridal aj niekoľko informácii o nových bezpečnostných systémoch, ktoré štvrtá generácia modelu Santa Fe dostane. Ako vôbec prvá automobilka na svete vybaví svoj model systémom varujúcim vodiča, že zadní cestujúci vystupujú z vozidla. Ďalšou novinkou z hľadiska bezpečnosti bude zdokonalený systém upozorňujúci na križujúce vozidlá pri cúvaní, ktorý bude obsahovať automatické brzdenie.

Hyundai dodal, že ešte vo februári zverejní ďalšiu sériu fotografií novej generácie modelu Santa Fe. Práve z nej sa možno dozvieme, či automobilka vypočula sťažnosti zákazníkov, ktorí by si priali výraznejšie odlíšenie päťmiestnej a sedemmiestnej verzie. Keby sľúbené snímky odpoveď nepriniesli, budeme si musieť počkať až na začiatok ženevskej motoršou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Santa Fe #autosalón Ženeva 2018
Články podľa značiek