Mitsubishi Outlander: Plug-in hybridné SUV má vyšší výkon a väčší dojazd

S plug-in hybridným Outlanderom urobilo Mitsubishi doslova dieru do sveta. A to aj v Európe. Po štyroch rokoch hlási viac ako 100 000 registrácií. Pokroková technológia teda zaujala. Udržať vo forme ho má výrazná modernizácia.

11.04.2018 06:00
debata
Už tretia modernizácia Outlanderu v priebehu... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Outlander PHEV - 2018 Už tretia modernizácia Outlanderu v priebehu štyroch rokov priniesla retuše prednej masky Dynamic Schield, nárazníka, ale aj nové LED svetlá.

Mitsubishi Outlander s plug-in hybridnou technológiou prišlo na trh v roku 2014. Išlo o prvé SUV s primárnym elektrickým pohonom a so spaľovacím motorom vo funkcii generátora. Z veľkej neznámej sa nakoniec vykľul najúspešnejší model vo svojej triede. Z prioritných trhov, akými boli Holandsko či Švajčiarsko, zamieril Outlander PHEV nakoniec do celej Európy. V rokoch 2015, 2016 aj 2017 sa tento model stal najpredávanejším plug-in hybridom naprieč celým regiónom. Po štyroch rokoch tak hlási automobilka na starom kontinente viac ako 100 000 regis­trácií. Pričom jubilejný bol predaný v januári.

Vzadu dostal ekologický Outlander  väčší... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Outlander PHEV - 2018 Vzadu dostal ekologický Outlander väčší spojler, ktorý zlepšuje aerodynamické vlastnosti karosérie. Nové sú aj aerodynamicky optimalizované dvojfarebné 18-palcové disky kolies.

Niet divu, že automobilka ho chce udržať v dobrej kondícii. Len rok po facelifte prichádza s ďalšími vylepšeniami. Inovovaný Outlander PHEV, ktorý sa predstavil na autosalóne v Ženeve, spoznáte podľa nových LED reflektorov, vylepšenej maske Dynamic Schield, obdĺžnikových rámčekov v oblasti hmlových svetiel, prepracovaného ochranného krytu nárazníka, väčšieho zadného spojlera a 18-palcových dvojfarebných diskov kolies. V interiéri zvyšuje pocit kvality nové čalúnenie, úplne nové predné sedadlá s výraznejším bočným vedením, nová grafika prístrojov, prepracovaný ovládač jazdných režimov či nové dekoračné materiály.

Interiér zvyšuje pocit kvality novými... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Outlander PHEV - 2018 Interiér zvyšuje pocit kvality novými dekoráciami, novým čalúnením, prepracovanými sedadlami či brilantnejšou grafikou prístrojov.

To najdôležitejšie sa však odohralo pod kapotou. Plug-in hybridná sústava môže počítať s úplne novým 2,4-litrovým štvorvalcom MIVEC, pracujúcim v Atkinsonovom cykle, ktorý nahradil menší klasický dvojliter. Outlanderu prináša o 10 % vyšší výkon generátora a tiež vyšší krútiaci moment. Okrem toho má o 10 % vyšší výkon zadný elektromotor. Za väčším dojazdom v elektrickom režime zas stojí zväčšená kapacita li-ion akumulátorov, ktorá vzrástla o 15 % na konečných 13,8 kWh. Outlander by tak mal byť schopný prejsť v bezemisnom móde bez problémov viac ako 50 km.

Okrem toho si majitelia užijú za volantom viacej dynamiky vďaka novému jazdnému režimu Sport, ktorý doplnil režimy Normal, 4WD Lock, EV, Save a Charge. Nový je tiež mód Snow, zlepšujúci trakciu na snehu. Na trh by sa mala ekologická novinka Mitsubishi dostať na jeseň. Aj preto zatiaľ chýbajú presnejšie technické špecifikácie.
Mitsubishi Outlander PHEV - 2018
Mitsubishi Outlander PHEV - 2018
+16Mitsubishi Outlander PHEV - 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #Mitsubishi #Mitsubishi Outlander #Mitsubishi Outlander PHEV #autosalón Ženeva 2018
Články podľa značiek