Ford Focus: Máme prvé snímky sedanu a kombi

Minulý týždeň predstavil Ford štvrtú generáciu Focusu. Obmedzil sa však na hatchback a verzie ST-Line, Vignale a outdoorovú Active. Až teraz posiela do sveta prvé snímky očakávaného kombi a sedanu.

17.04.2018 06:00
debata
Focus s karosériou sedan má byť najmä doménou... Foto: Ford
Ford Focus Sedan - 2018 Focus s karosériou sedan má byť najmä doménou čínskeho a amerického trhu.

Modelová ponuka novej generácie Focusu bude naozaj široká. Už pre 5-dverový hatchback má Ford pripravené úplne nové verzie Vignale a Active. Tá prvá má za cieľ luxusným spracovaním ukradnúť klientov prémiových značiek a tá druhá, so zvýšeným podvozkom a s plastovou ochranou, zas zaujať publikum fandiace módnym crossoverom. A do tretice je tu športový derivát ST-Line, ktorý je predvojom ostrej verzie RS. Tam sa to však nekončí. V pláne je aj praktické kombi a sedan. Dnes už vieme, ako budú vyzerať, hoci sedan sa zatiaľ ukazuje len v čínskej verzii. Napokon, práve tam nájde najviac zákazníkov.

Kombi bude pre Európu omnoho zaujímavejšie.... Foto: Ford
Ford Focus Combi - 2018 Kombi bude pre Európu omnoho zaujímavejšie. Veľkosť kufra však stále tají.

Problémom je, že o kombi nevieme prakticky nič. Nepoznáme objem kufra ani vonkajšie rozmery. Komentovať tak môžeme len dizajn, ktorý má plavné línie a zužujúci sa profil bočných okien, zvýraznený spodnou chrómovou lištou. Zadné delené svetlá sú identické s hatchbackom. Pod elektricky ovládaným vekom čaká na zákazníkov batožinový priestor s vodorovnou ložnou plochou. Tá sa zachová aj po sklopení zadných operadiel delených v pomere 40 : 60. Na presnejšie údaje si budeme musieť počkať minimálne do jesene, keďže predaj Focusu je naplánovaný až na koniec roka.

Po sklopení operadiel ponúkne praktickejšia... Foto: Ford
Ford Focus Combi - 2018 Po sklopení operadiel ponúkne praktickejšia verzia Focusu úplne vodorovnú podlahu.
Podobne je to so sedanom. Ani tu nepoznáme dĺžku karosérie či objem batožinového priestoru. V každom prípade nebude táto verzia pre Európanov, ktorí to so sedanmi už dávno „zabalili“, taká zaujímavá ako kombi či hatchback. Aj tu stavil Ford na harmonické línie. Focus s trojpriestorovou karosériou tak pôsobí vďaka splývavej zadnej časti takmer ako liftback. V skutočnosti má však krátku zadnú kapotu. Svetlá sú opäť identické, čím Ford šetril náklady. V Číne bude Focus sedan dodávaný vo výbavách Titanium a dokonca ST-Line. A bude tu tiež schádzať z výrobných liniek. Nielen pre Čínu, ale aj pre USA.
Ford Focus Sedan - 2018
Ford Focus Sedan - 2018
+15Ford Focus Sedan - 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #Ford Focus #Ford Focus Sedan #Ford Focus Combi
Články podľa značiek