Audi S6 dostane motor z Panamery. To nie je zlé

Horúca novinka z Ingolstadtu ešte nestihla doraziť na trh, a už sa objavujú informácie o jej ostrejšej verzii S6. Preplňovaný 8-valec jej síce ostane, ale tentoraz si ho požičia od Porsche.

29.05.2018 12:00
debata
Nové Audi S6 by sa malo predstaviť ešte tento...
Audi S6 Nové Audi S6 by sa malo predstaviť ešte tento rok. Pravdepodobne na jeseň v Paríži.

Nové Audi A6 a kombi A6 Avant ôsmej generácie sú úplnými nováčikmi výrobného programu. Predstavili sa len nedávno na marcovom autosalóne v Ženeve. To ale nebráni tomu, aby sa už dnes šírili informácie o ďalších verziách. Najmä o očakávanej športovej modifikácii S6. Tá vraj prepriahne z ingolstadtskej techniky na tú z Zuffenhausenu. Pôvodný preplňovaný 8-valec 4,0 TFSI (331 kW) má totiž zameniť za 3,9-litrový agregát z Porsche Panamera. To rýchlej limuzíne iste neuškodí a koncernu VW zas ušetrí náklady za vývoj samostatného motora pre Audi S6.

Pod kapotu nového ostrého Audi S6 poputuje... Foto: Porsche
Porsche Panamera - 2017 Pod kapotu nového ostrého Audi S6 poputuje 8-valec s objemom 3,9 litra, ktorý už používa Porsche Panamera. Naladený by mal byť na približne 350 kW.

V Panamere má tento agregát výkon 409 kW, ale pre Audi má byť mierne znížený. Podobne ako v pripravovanom Bentley GT a vo vlajkovej lodi Audi S8. Očakáva sa, že novinka bude zrýchľovať na stovku tesne nad štyri sekundy. Doteraz bol v novej generácii A6 najsilnejším motorom preplňovaný 6-valec 3,0 TFSI, známy aj z Audi S4, s výkonom 260 kW. Po S6 má doraziť vrcholová verzia RS6, ktorá použije opäť 8-valec z Porsche Panamera, ale s ešte väčším „stádom“ koní. Možno práve so spomínanými 409 kilowattmi.

Jazdným vlastnostiam má prospieť nielen nižšia hmotnosť, ktorá je aj výsledkom použitia novej modulárnej platformy MLB, ale aj riadenie zadných kolies. Očakávať máme 20-palcové disky kolies a v interiéri až tri displeje, podobne ako v Audi A8.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Porsche #Audi A6 #Audi S6 #Porsche Panamera
Články podľa značiek