Tesla S: Elektrický shooting brake? Prečo nie. Vznikne 20 vzácnych exemplárov

Elon Musk síce kombi v pláne nemá, no z Tesly S predsa len vznikne. Postará sa o to nezávislá holandská spoločnosť RemetzCar. Vyrobí celú sériu týchto vzácnych solitérov.

05.06.2018 12:00
debata
Táto Tesla S v podobe shooting brake nevyzerá... Foto: RemetzCar
Tesla S Shooting Brake - RemetzCar Táto Tesla S v podobe shooting brake nevyzerá naozaj zle. Dizajn novej zadnej časti navrhol holandský dizajnér Niels van Roi.

Tesla Model S požíva vo svete elektromobilov veľkú úctu. Existuje však len v jedinej karosárskej verzii. A presne to nedáva spávať viacerým priaznivcom značky. Už v minulosti sa objavili návrhy, ako by tento fastback mohol vyzerať vo verzii kombi. Nie všetky boli práve excelentné. To ale nie je tento prípad. Holandský zberateľ Floris de Raadt totiž zatúžil po elegantnom shooting braku na základoch jeho vlastnej Tesly S.

Zadné veko muselo dostať stierač aj tretie... Foto: RemetzCar
Tesla S Shooting Brake - RemetzCar Zadné veko muselo dostať stierač aj tretie brzdové svetlo integrované v strešnom spojleri. Svetlá ostali pôvodné.

Oslovil spoločnosť RemetzCar, ktorá sa zaoberá prestavbami a tá zas holandského dizajnéra Nielsa van Roija. Ten vytvoril niekoľko návrhov s cieľom zachovať prémiový dizajn. „Našim cieľom nebolo zväčšiť kufor, ale vytvoriť elegantné, dynamické a športové kombi,“ povedal Raadt. Výsledok je presvedčivý. A to napriek rešpektovaniu nákladov. Tesla S shooting brake sa od tej štandardnej líši až za druhým párom dverí, kde nájdeme zvýšenú strechu so spojlerom a tretie bočné okná.

Decentné úpravy prebehli aj v interiéri. Ten... Foto: RemetzCar
Tesla S Shooting Brake - RemetzCar Decentné úpravy prebehli aj v interiéri. Ten kombinuje krémovú kožu so zelenými akcentmi.
Ich profil je lemovaný výraznou chrómovou lištou. Zadné výklopné veko zas muselo dostať stierač a tretie brzdové svetlo. Zaujímavá úprava absolvuje premiéru na prehliadke elegancie Concours d’Élégance Paleis Het Loo. Podľa RemetzCar je v pláne výroba dvadsiatich exemplárov. Vzhľadom na popularitu tohto luxusného elektromobilu medzi priaznivcami elektrickej mobility, nebude mať holandská spoločnosť iste problém nájsť zákazníkov. Cena prestavby zatiaľ ostala tajomstvom.
Tesla S Shooting Brake - RemetzCar
Tesla S Shooting Brake - RemetzCar
+18Tesla S Shooting Brake - RemetzCar

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla S #Tesla #Shooting Brake #RemetzCar
Články podľa značiek