Jeep Renegade: Nejde len o facelift. Pod kapotu mieri trojvalec!

Najmenší Jeep súčasnosti podstúpil revíziu. Tá zasiahla nielen vzhľad, ale aj techniku. Prvýkrát dostane trojvalcový benzínový motor. O nafte je zatiaľ ticho.

12.06.2018 06:00
debata (4)
Renegade vyzerá ešte drsnejšie ako predtým.... Foto: Jeep
Jeep Renegade - 2018 Renegade vyzerá ešte drsnejšie ako predtým. Stoja za tým nové nárazníky a nová grafika denných LED svetiel, ktorá umocňuje ich tradičný kruhový tvar.

Jeep má plodný rok. Napokon ide o najúspešnejšiu značku koncernu FCA, a tak nie div, že jej venuje veľkú pozornosť. Na autosalóne v Los Angeles debutoval nový Wrangler a následne v Detroite aj modernizovaný Cherokee. A teraz prichádza rad na facelift najmenšieho Renegade, ktorý je na trhu od roku 2014. Nové emisné normy celkom zmenia priestor pod jeho kapotou. A bokom neostal ani dizajn.

Zatiaľ máme k dispozícii len dve fotografie, no aj to stačí, aby bolo jasné, že Renegade podstúpil pomerne rozsiahly facelift. Má úplne nové nárazníky a jemne prepracovanú prednú masku. Tú lemujú reflektory s novou kruhovou grafikou denných diód. Zmeny podstúpilo aj zadné veko a grafika svetiel. Očakávať môžeme prepracovanú ponuku kolies a vynovenú farebnú paletu lakov karosérie. Interiér ostáva tajomstvom, no Renegade si iste polepší v konektivite nasadením novšej verzie rozhrania UConnect.

Aj vzadu dostal Renegade nový nárazník a... Foto: Jeep
Jeep Renegade - 2018 Aj vzadu dostal Renegade nový nárazník a výraznejšiu grafiku svetiel. K tomu pridáva prepracované veko batožinového priestoru.

To najdôležitejšie sa však odohrá v oblasti pohonných jednotiek. Atmosférický benzínový 4-valec 1.6 E.TorQ (81 kW) a preplňovaný 4-valec 1,4 MultiAir (103 kW) dostanú padáka. Nahradia ich celkom nové motory. Asi najviac prekvapí nasadenie preplňovaného litrového 3-valca, ktorý ponúkne 88 kW. Nad ním bude stáť nový 4-valec s objemom 1,3 litra a výkonom 110 alebo 132 kW. Dieselové verzie Jeep v prvej správe vôbec nespomína. Možno aj preto, že naftové motory plánuje postupne vyradiť z ponuky.

Rozhodne by však mali Renegade ostať všetky vychytávky, ktoré ho stavajú nad jeho konkurentov. Napríklad 9-stupňová automatická prevodovka, vyspelý pohon oboch náprav Active Drive Low s redukciou či systém terénnych jazdných módov Select-Terrain. Premiéru má Renegade na práve prebiehajúcom autosalóne v Turíne. To je dosť zvláštne miesto, no netreba zabúdať, že najmenší Jeep schádza z liniek talianskeho závodu Melfi spolu so svojím súrodencom, Fiatom 500X. Na trh má doraziť ešte tento rok.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Jeep #Jeep Renegade
Články podľa značiek