Audi A4 a A4 Avant: Facelift prináša športovejší vzhľad a lepšie výbavy

Po modeloch z vyšších segmentov sa v Ingolstadte rozhodli vynoviť aj zástupcu strednej triedy. A4 spolu s kombi A4 Avant dostali v rámci modelového roku 2019 športové doplnky exteriéru a bohatšie výbavy.

02.07.2018 06:00
Audi-A4-2019-1024-03 Foto:
Audi je verné osvedčeným líniám a tie sa snaží vylepšovať najviac, ako sa len dá.
debata (1)

Audi sa v posledných rokoch pri nových generáciách svojich modelov snaží o zachovanie jednoznačného dizajnového jazyka značky. V prípade modelov A8 a A7 možno z hľadiska vonkajšieho vzhľadu jednoznačne hovoriť o evolučnom prístupe. Jednoducho Audi je verné osvedčeným líniám a tie sa snaží vylepšovať najviac, ako sa len dá.

Audi A4 2019
Audi A4 2019
+13Audi A4 2019

V prípade modernizácie zástupcu strednej triedy s označením A4 a jeho kombi verzie A4 Avant to nemohlo byť inak. Športové dizajnové vylepšenia sa nachádzajú takmer na celom aute. Prednej časti dominuje šesťuholníková maska chladiča. Pod ňou zaujme nový predný nárazník s ostrými líniami. Po bokoch sa nachádzajú päťuholníkové otvory pre prísun vzduchu k brzdám spolu s hmlovými svetlami.

Audi A4 Avant 2019
Audi A4 Avant 2019
+17Audi A4 Avant 2019

Predok auta bude slúžiť aj na odlíšenie štandardnej verzie od športového derivátu s označením S line. V prípade druhej menovanej verzie bude jednoliata maska chladiča tvorená lamelami s 3D efektom. Facelift sa prejavil aj v zadnej časti auta, a to konkrétne novým nárazníkom a koncovkami výfukového potrubia. Tie sú lichobežníkového tvaru a obklopujú rovný difúzor.

Facelift sa prejavil aj v zadnej časti auta, a... Foto: Audi
Audi-A4 Avant-2019-1024-0b Facelift sa prejavil aj v zadnej časti auta, a to konkrétne novým nárazníkom a koncovkami výfukového potrubia.

Nový dizajn dostali aj disky kolies, ktoré budú v ponuke v rozmeroch šestnásť až devätnásť palcov. Pre verziu S line je pripravený nový modrý lak karosérie s názvom Turbo Blue. Okrem toho dostanú zákazníci v prípade športovej verzie aj červené lakovanie bŕzd, športové pruženie a LED hlavné svetlomety.

V interiéri verzie S line pribudla výbava Black... Foto: Audi
Audi-A4-2019-1024-0f V interiéri verzie S line pribudla výbava Black Edition, ktorá bude k dispozícii spolu s modrým lakom karosérie.

V interiéri verzie S line pribudla výbava Black Edition, ktorá bude k dispozícii spolu so spomínaným modrým lakom karosérie. Vo vnútri ju budú charakterizovať doplnky z uhlíkových vláken, trojramenný multifunkčný volant a čiastočne kožou čalúnené športové sedadlá. V rámci príplatkovej výbavy budú na výber aj športové sedadlá S Sport.

Okrem rozšírenia ponuky výbav pre verziu S line si polepšia aj štandardné varianty. Všetky dostanú satelitnú navigáciu spolu so SIM-kartou a uhlopriečka displeja sa zväčší z päť na sedem palcov. Ďalším prvkom, ktorý pribudne do základnej výbavy, budú elektricky sklopné spätné zrkadlá. V Nemecku odštartuje predaj modelového roku 2019 začiatkom jesene.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #kombi #facelift #sedan #Audi A4 #Audi A4 Avant
Články podľa značiek