Porsche Macan: Facelift prináša športovejší vzhľad a nové prvky výbav

Kompaktné prémiové SUV je na trhu od roku 2014, a tak nastal čas na jeho modernizáciu. Úpravy exteriéru ešte viac zvýrazňujú športovú DNA a v rámci výbav pribudol väčší dotykový displej a dokonalejší asistent jazdy v dopravných zápchach.

07.08.2018 06:00
Porsche-Macan-2019-1024-01 Foto:
Pod kapotou sa zmien udialo len minimum, no exteriér dostal hneď niekoľko vylepšení.
debata

Porsche Macan je veľmi úspešný model. Od svojho vzniku v roku 2014 sa ho predalo už viac ako 100 000 kusov. Hlavných odberateľov má na čínskom trhu a aj preto sa faceliftovaná verzia predstavila v Šanghaji. Pod kapotou sa zmien udialo len minimum, no exteriér dostal hneď niekoľko vylepšení.

Porsche Macan 2019
Porsche Macan 2019
+21Porsche Macan 2019

Predné svetlá budú po novom štandardne vybavené LED technikou a ich vzhľad vylepší 3D grafika. Predná maska spolu s predným nárazníkom sú prepracované, aby dodali autu široký postoj. Vzadu došlo k výraznej zmene grafiky svetiel, ktorá Macan dizajnovo priblížila väčším modelom Panamera a Cayenne. Ide hlavne o líniu spájajúcu zadné svetlá a štvorbodový vzhľad brzdových svetiel.

Vzadu došlo k výraznej zmene grafiky svetiel,... Foto: Porsche
Porsche-Macan-2019-1024-06 Vzadu došlo k výraznej zmene grafiky svetiel, ktorá Macan dizajnovo priblížila väčším modelom Panamera a Cayenne.

Do ponuky lakov karosérie pribudli modrá Miami Blue, zelená Mamba Green Metallic a strieborné Dolomite Silver Metallic a Dolomite Silver Crayon. K vonkajšej farbe je možné zladiť vzhľad interiéru. Vo vnútri sa dizajnéri nechali inšpirovať modelom 911. Podľa jeho vzoru dostal modernizovaný Macan športový volant. V rámci príplatkovej výbavy je možné mať na volante umiestnené tlačidlo na zmenu jazdných režimov.

Vo vnútri sa dizajnéri nechali inšpirovať... Foto: Porsche
Porsche-Macan-2019-1024-0f Vo vnútri sa dizajnéri nechali inšpirovať modelom 911.

Po vzore modelov Panamera a Cayenne dostal vynovený Macan aj jedenásťpalcový dotykový displej s vysokým rozlíšením. Ním sa ovláda systém Porsche Communication Management, ktorý dokáže cez navigáciu a internetové pripojenie poskytovať aktuálne informácie o doprave. Pokiaľ ide o asistenčné systémy, Macan už môže počítať s dokonalejším asistentom jazdy v dopravných zápchach. Ten dokáže vodičovi pomáhať do rýchlosti 60 km/h a okrem zrýchľovania a spomaľovania vie aj zasahovať do riadenia a upravovať smer.

Modernizovaná verzia Porsche Macan je... Foto: Porsche
Porsche-Macan-2019-1024-02 Modernizovaná verzia Porsche Macan je prednostne určená pre čínsky trh.

V rámci faceliftu konštruktéri optimalizovali nastavenie podvozka, aby Macanu dodali športovejší prejav na ceste. Netypicky pre segment SUV si Macan naďalej zachoval zmiešaný profil pneumatík. Dynamickejšiemu prejavu bol prispôsobený aj pohon všetkých kolies Porsche Traction Management. Špeciálne vyvinuté pneumatiky bude možné obuť až na 21-palcové disky kolies. Modernizovaná verzia Porsche Macan je prednostne určená pre čínsky trh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #Porsche #SUV #Porsche Macan
Články podľa značiek