Škoda Karoq Sportline: Po Scoute aj športová verzia

Menšie SUV Škody predstavia v Paríži hneď vo dvoch nových verziách. Outdoorový Scout už poznáme, a teraz pridáva automobilka Karoq Sportline. Nepôjde len o hru. Pod kapotou sa totiž exkluzívne objaví dva nové výkonné motory.

03.08.2018 00:00
debata
Karoq Sportline nezaprie svoju športovú DNA.... Foto: Škoda-Auto
Škoda Karoq Sportline - 2018 Karoq Sportline nezaprie svoju športovú DNA. Využíva kontrastné čierne obklady, viac lakovaných častí karosérie a v sérii 18-palcové disky Mitikas.

Karoq prišiel na trh len minulý rok, no okamžite zaujal. A v tom súčasnom už dobieha v registráciách dobre zavedený Kodiaq. Za prvých päť mesiacov predala Škoda v Európe 28 699 Karoqov, čo je len o 3 704 kusov menej ako z jeho väčšieho súrodenca. Pritom v ponuke zatiaľ figurovali len základné verzie. Takže potenciál je podstatne väčší. Na októbrovom autosalóne v Paríži pribudnú hneď dva nové deriváty. „Terénny“ Scout sme vám už predstavili, a teraz je na rade Karoq Sportline. Ten útočí na dynamicky zameranú klientelu. A nielen dizajnom.

Vzadu zvýrazňujú športovú povahu svetlá s... Foto: Škoda-Auto
Škoda Karoq Sportline - 2018 Vzadu zvýrazňujú športovú povahu svetlá s matným podkladom a dvojica falošných koncoviek výfukov.

Do predaja sa totiž dostane nielen so známymi motormi 1,5 TSI Evo (110 kW) a dieselom 2,0 TDI (110 kW), ale po prvýkrát sa pod jeho kapotou objaví benzínový dvojliter 2,0 TSI a diesel 2,0 TDI. Oba s výkonom 140 kW. Spriahnuté budú v sérii so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG a s pohonom oboch náprav. Jedinou predokolkou tak ostane menšie benzínové téesíčko s manuálnou alebo dvojspojkovou prevodovkou.

Interiér má športový volant potiahnutý... Foto: Škoda-Auto
Škoda Karoq Sportline - 2018 Interiér má športový volant potiahnutý perforovanou kožou, športové sedadlá s kontrastným prešívaním a za príplatok virtuálny kokpit s novým športovým módom.

Navonok spoznáte Sportline vďaka prepracovaným a lakovaným nárazníkom, lesklej čiernej maske, čiernym podkladom reflektorov a tiež čiernym 18-palcovým diskom Mitikas. Na výber máte aj menšie, 17-palcové, disky Ratikon alebo väčšie devätnástky Vega. Klavírnu čerň nájdeme tiež na podbehoch, zrkadlách, strešných nosičoch či zadnom difúzore s chrómovou vložkou. Celok dopĺňajú tmavšie tónované okná. Aj zadné svetlá dostali čierny podklad. Vyzerá to atraktívne, podobne ako vyšperkovaný interiér.

Ten sa môže pochváliť športovými sedadlami potiahnutými tkaninou Thermoflux a kontrastným strieborným prešívaním. Športový volant má veniec s perforovanou kožou. Atmosféru dopĺňa čierne čalúnenie strechy a pedále z antikorovej ocele. Na rozdiel od Scoutu dostanete virtuálny kokpit len za príplatok. Zato s novým športovým grafickým módom, ktorý zobrazí v centrálnej časti analógový otáčkomer a digitálny údaj o rýchlosti. Dopriať si tiež môžete elektricky ovládané zadné veko s nožným senzorom. Do predaja sa dostane Sportline ešte do konca roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Karoq #Škoda Karoq Sportline
Články podľa značiek