Toyota Supra: Nekonečný príbeh pokračuje. Tentoraz v Goodwoode

Návrat japonskej legendy avizovaný už pred piatimi rokmi má nový diel. Odohral sa na v Goodwoode. Hoci mnohí dúfali, že reinkarnované kupé so zadným náhonom uvidia v plnej paráde, na tradičný festival rýchlosti dorazila Supra len v „maskáčoch“.

27.08.2018 18:00
debata
Nová Supra sa prehnala na okruhu v Goodwoode.... Foto: Toyota
Toyota Supra - kamufláž 2018 Nová Supra sa prehnala na okruhu v Goodwoode. Zatiaľ s ochrannými polepmi.

Je to už 16 rokov, čo zišla z výrobných liniek posledná Toyota Supra – kultové japonské kupé so zadným náhonom. A tiež päť rokov odvtedy, čo Toyota avizovala jej návrat. Ten umožnila spolupráca s BMW. Výsledkom kooperácie tak bude nielen samotná Supra, ale aj nový mníchovský roadster Z4. Oba modely sú vo finálnom štádiu vývoja. Počas testov sa už len dolaďujú nastavenia. Všetko je pripravené aj v závode Steyr Puch v rakúskom Grazi, kde budú obe novinky schádzať z montážnych liniek.

Najvýkonnejšia verzia dostane radový 6-valec.... Foto: Toyota
Toyota Supra - kamufláž 2018 Najvýkonnejšia verzia dostane radový 6-valec. Pravdepodobne mníchovského pôvodu.

Fanúšikovia japonskej modly drifterov sa tak právom domnievali, že avizované predstavenie Supry na festivale rýchlosti v Goodwoode bude miestom oficiálnej predpremiéry. Navyše, ak v Ženeve Toyota už ukázala koncept GR Supra Racing, teda okruhovú verziu. Akýsi debut sa tú síce odohral, ale veľa svetla do reinkarnácie veru nevniesol. Supra totiž dorazila do Goodwoodu s farebnou kamuflážou a bez akýchkoľvek nových informácií. Emócie rozpútal až zvuk jej radového 6-valca, pravdepodobne mníchovského pôvodu, poháňajúceho zadné kolesá. Spárovaný má byť výlučne s automatickou prevodovkou.

Alterantívou k 6-valcovej verzii bude dvojlitrový 4-valec. Supre by mal stačiť vďaka tomu, že si bude zakladať na nízkej hmotnosti. Vylúčený nie je ani hybrid. Túto technológiu má Toyota perfektne zvládnutú v Lexuse LC 450h a Supre by jeho 3,5 litrový 6-valec, ktorý dáva spolu s elektromotorom 264 kW, nepochybne svedčal. To sme však opäť v rovine špekulácií. Toyota prezradí viac pravdepodobne na jeseň, najneskôr koncom roka, keďže na trh sa chystá jej kultové kupé v prvej polovici roka 2019.
Toyota Supra - kamufláž 2018
Toyota Supra - kamufláž 2018
+9Toyota Supra - kamufláž 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Toyota Supra
Články podľa značiek