Renault Logan Stepway: Sedan do terénu? V Rusku áno

V Rusku vyskúša Renault recept, ktorý zatiaľ automobilkám príliš nevyšiel. U nás známa Dacia Logan sa premení na crossover. A to pri sedanoch veru nebýva zvykom.

04.09.2018 06:00
debata (9)
U nás známa Dacia Logan sa na ruskom trhu... Foto: Renault
Renault Stepway U nás známa Dacia Logan sa na ruskom trhu premenila na outdoorový sedan Stepway.

Daciu Logan predáva Renault na ruskom trhu s francúzskym logom. A je úspešný. Až tak, že si môže dovoliť nezvyčajný experiment. Po nedávnej modernizácii Loganu, ktorý dostal celkom novú masku v štýle aktuálnych Renaultov a spolu s tým aj nové nárazníky či denné diódy, obohatí ponuku celkom nová verzia Stepway. Samozrejme, na tom by nebolo nič extra, outdoorové verzie Sandera, Dusteru či Dokkeru sú realitou už niekoľko rokov, lenže Logan je sedan. A o čosi podobné sa zatiaľ pokúsilo len švédske Volvo so svojím S60 Cross Country. Veľkú dieru do sveta s ním však v Európe, ktorá dáva prednosť skôr oplastovaným hatchbackom a kombi, neurobil.

Logan Stepway doplní v ponuke rovnako upravené... Foto: Renault
Renault Stepway Logan Stepway doplní v ponuke rovnako upravené Sandero. Obe autá spája svetlá výška až 195 mm, čo je viac, než má väčšina módnych crossoverov či dokonca SUV.
V Rusku je však realita iná. Tamojší zákazníci sedany doslova milujú a off-roadový tuning tiež. O stave ruských ciest ani nehovorme. A tak im nový Logan Stepway príde iste vhod. Veď jeho podvozok je zvýšený až na 195 mm, čím sa nemôžu pochváliť ani mnohé crossovery či dokonca módne SUV. Nechýba tiež mohutné plastové „brnenie“ v čiernej farbe, ktoré sa dotklo nielen nárazníkov, ale aj blatníkov a podbehov. Zjav zjemňuje chrómová lišta. V ponuke bude dokonca verzia Stepway City s dvojfarebnými diskami a väčším podielom lakovaných dielcov. Nevyzerá to naozaj zle, no prípadní zákazníci na západ od Ruska si na tento model robia chuť zbytočne. Logan Stepway bude určený len tamojšiemu trhu. A podobne je to s technikou, ktorá nemá s tou od Dacie veľa spoločného. Pod kapotou totiž pracuje atmosférická jednašestka s výkonom 83 kW spárovaná s kontinuálnou prevodovkou X-Tronic, ktorú dodáva Nissan. Novinka Renaultu, ktorá zamieri k zákazníkom už na jeseň, sa predstavila len pred pár dňami na autosalóne v Moskve popri ďalšom špecifickom modeli, ktorý vznikol pre potreby Ruska – nádhernom kupé-SUV Renault Arkana. Ten mal síce zatiaľ prívlastok konceptu, no do série zamieri v prakticky nezmenenej podobe už v budúcom roku.
Renault Stepway
Renault Stepway
+3Renault Stepway

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Dacia #Dacia Logan #Logan #Stepway #Renault Logan
Články podľa značiek