Mercedes-AMG A 35: Vstupná brána do sveta AMG má 306 koní!

Po premiére novej generácie triedy A sa pozornosť fanúšikov športových derivátov preniesla na divíziu AMG. Novinkou v ponuke bude verzia nesúca označenie A 35. Výkonom presiahne hranicu 300 konských síl a bude najdostupnejším modelom z dielne AMG.

26.09.2018 06:00
debata (2)
Mercedes-Benz sa prostredníctvom športovej... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes A AMG 11 5ba20e84d1dd4 Mercedes-Benz sa prostredníctvom športovej divízie AMG rozhodol rozšíriť portfólio aj takzvane nadol.

Kategória rýchlych hatchbackov je otázkou prestíže. Výrobcovia sa preto neustále snažia prinášať dokonalejšiu techniku a zvyšovať výkon, aby tým prekonali konkurenciu a prilákali nových zákazníkov. Mercedes-Benz sa prostredníctvom športovej divízie AMG rozhodol rozšíriť portfólio aj takzvane nadol. Okrem brutálnej verzie A 45 dostane nová generácia triedy A aj verziu A 35.

Mercedes-AMG A 35
Mercedes-AMG A 35
+26Mercedes-AMG A 35

Napriek skutočnosti, že Mercedes-AMG A 35 bude slabšou verziou, nepôjde rozhodne o slabé auto. Preplňovaný benzínový štvorvalec s výkonom 225 kW (306 koní) a krútiacim momentom 400 Nm bude zárukou výnimočného pocitu z jazdy. Maximálny výkon bude dostupný pri 5 800 ot./min a maximálny krútiaci moment už pri 3 000 ot./min.

Preplňovaný benzínový štvorvalec s výkonom 225... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes A AMG 81 5ba20e898b520 Preplňovaný benzínový štvorvalec s výkonom 225 kW (306 koní) a krútiacim momentom 400 Nm bude zárukou výnimočného pocitu z jazdy

Vďaka týmto parametrom zrýchli A 35 na stokilometrovú rýchlosť za 4,7 sekundy. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Pohon budú mať na starosti všetky kolesá cez systém 4Matic. Ich prepojenie s motorom zabezpečí sedemstupňová dvojspojková prevodovka AMG Speedshift DCT 7G.

Vodič bude mať na výber z piatich jazdných... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes A AMG 43 5ba20e88dba40 Vodič bude mať na výber z piatich jazdných režimov. K tradičným Comfort, Sport, Sport+ a Individual pribudol režim Slippery, ktorý zlepšuje stabilitu na šmykľavých povrchoch.

Spomínaná porcia výkonu a krútiaceho momentu si vyžaduje špeciálne úpravy a diely. O brzdenie sa postarajú štvorpiestikové strmene a kotúče s priemerom 350 mm vpredu a jednopiestikové strmene a kotúče s priemerom 330 mm vzadu. Za príplatok sú k dispozícii adaptívne tlmiče, ktorú umožňujú tri úrovne nastavenia. Posilňovač riadenia má premenlivý účinok, čo pomáha zintenzívniť zážitok zo športovej jazdy. Zvuk motora zušľachťuje škrtiaca klapka.

Vodič bude mať na výber z piatich jazdných režimov. K tradičným Comfort, Sport, Sport+ a Individual pribudol režim Slippery, ktorý zlepšuje stabilitu na šmykľavých povrchoch. Voľbou jazdných režimov sa upravuje správanie motora, prevodovky, riadenia, výfuku a odpruženia. Zvonku bude športový derivát jednoznačne odlíšiteľný vďaka agresívnemu prednému nárazníku s otvormi pre prísun vzduchu k brzdám a prednému spliteru. Zboku upútajú disky kolies s priemerom osemnásť palcov a zozadu dve koncovky výfukového potrubia, difúzor a výrazné zadné krídlo.

Sedadlá sú čalúnené kožou Artico a mikrovláknom... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes A AMG 00 5ba20e8444428 Sedadlá sú čalúnené kožou Artico a mikrovláknom Dinamica.

Vo vnútri spríjemní posádke jazdu systém MBUX doplnený o zobrazovanie údajov dôležitých pre jazdu na okruhu. Športovo ladený interiér počíta len s kvalitnými materiálmi. Sedadlá sú čalúnené kožou Artico a mikrovláknom Dinamica. Premiéra Mercedesu-AMG A 35 sa odohrá na októbrovom autosalóne v Paríži. Hneď po ňom odštartuje predaj a k zákazníkom v západnej Európe sa dostane už v januári roku 2019.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Mercedes-AMG #hot-hatch #Mercedes-AMG A 35 #Mercedes-Benz triedy A
Články podľa značiek