Hyundai i40: Sedan aj kombi dostali nový diesel Smartstream

Model strednej triedy kórejskej značky je na trhu od roku 2011, no má za sebou už druhý facelift. Ten priniesol nový naftový agregát plniaci emisnú normu Euro 6d-TEMP, osemnásťpalcové disky kolies a nové farebné kombinácie interiéru.

16.10.2018 06:00
hyundai i40 20 5bbcb7f25b526 Foto:
Hyundai i40 dostal nový 1,6-litrový vznetový agregát Smartstream.
debata

Hyundai síce už chystá novú generáciu modelu i40, no tá súčasná ešte musí na trhu nejaký čas vydržať. Kórejci preto prichádzajú s ďalšou modernizáciou. Nejde však len o mierne kozmetické úpravy. Zmena sa odohrala aj pod kapotou, a to podstatná. Hyundai i40 totiž dostal nový 1,6-litrový vznetový agregát Smartstream.

Ponuku pohonných jednotiek dopĺňa benzínový... Foto: Hyundai
hyundai i40 41 5bbcb7f30fe1b Ponuku pohonných jednotiek dopĺňa benzínový 1,6-litrový štvorvalec GDI s výkonom 97 kW (135 k) spárovaný so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou.

Ten bude k dispozícii v dvoch verziách. Slabšia bude mať výkon 85 kW (115 k) a krútiaci moment 280 Nm a silnejšia 100 kW (136 k) a 320 Nm. Pre prvú možnosť je vyhradená šesťstupňová manuálna prevodovka. V prípade druhej môžu zákazníci vyberať medzi šesťstupňovým manuálom a sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou DCT. Ponuku pohonných jednotiek dopĺňa benzínový 1,6-litrový štvorvalec GDI s výkonom 97 kW (135 k) spárovaný so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Aj tento variant už spĺňa emisnú normu Euro 6d-TEMP.

Z hľadiska vonkajšieho vzhľadu je najväčšou... Foto: Hyundai
hyundai i40 40 5bbcb7f2d331f Z hľadiska vonkajšieho vzhľadu je najväčšou zmenou nová predná maska.

Z hľadiska vonkajšieho vzhľadu je najväčšou zmenou nová predná maska. Tá dostala kaskádovitý tvar po vzore ostatných skôr inovovaných modelov. Okrem toho pribudli do ponuky okrem šestnásť a sedemnásťpalcových diskov kolies aj osemnásťpalcové. V interiéri budú po novom na výber štyri farebné prevedenia. K čiernemu a béžovému pribudli sivočierne a červené.

Všetky štyri varianty budú k dispozícii s koženým čalúnením, pričom čierny a béžový bude možné voliť v textilnom vyhotovení. Celkový dojem vylepšia aj kontrastné výplne dverí a ozdobná línia na palubnej doske. Sivočiernu kombináciu skrášlia oranžové doplnky a červenú, nazývanú Merlot, pre zmenu sivé. Z hľadiska výbavy dôjde k posilneniu bezpečnosti prostredníctvom balíka asistentov Hyundai SmartSense vrátane systému protikolízneho brzdenia aktívneho už od rýchlosti 10 km/h.

Hyundai i40
Hyundai i40
+7Hyundai i40

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #kombi #facelift #sedan #Hyundai i40 #1.6 CRDi #Smartstream
Články podľa značiek