Škoda ‘Rebrík‘? Rapid nebude Popular ani Favorit...

Koncept Škoda Vision RS naznačil v Paríži podobu nástupcu súčasného Rapidu. Názov nového modelu však ostával tajomstvom. Dnes ho vieme a je jasné, že všetky tipy boli mimo „košiara“.

15.10.2018 19:30
debata (1)
Škoda Vision RS sa pretaví do sériového modelu... Foto: Škoda-Auto
Škoda Scala - nový názov Škoda Vision RS sa pretaví do sériového modelu s názvom Škoda Scala. Nové pomenovanie má pôvod v latinčine.

Premiéra nového hatchbacku Škody vo veľkosti VW Golf je za dverami. Predstaví sa ešte tento rok. Veľa sme sa o ňom dozvedeli vďaka parížskemu konceptu Vision RS a tiež vďaka prvej zverejnenej snímke siluety. Stále však chýbal názov. Škoda oznámila iba to, že s určitosťou nepôjde o Rapid ani Spaceback. Podľa zdrojov blízkych českej automobilke boli najprv v hre názvy z minulosti. Napríklad Felicia, Spartak, Favorit a najmä Popular. Dávalo by to logiku, keďže to nie je tak dávno, čo v Mladej Boleslavi oprášili takú Octaviu, Superb alebo aj samotný Rapid. Lenže dnes je jasné, že všetky tipy boli úplne mimo „košiara“.

Škoda sa rozhodla pre radikálny krok. Jej nový model nechce pravdepodobne vytvárať žiadnu paralelu s minulosťou. Oficiálne oznámila, že nástupcu „Rapidu pokrstí ako Škodu Scala. Toto slovo má korene v latinčine a znamená rebrík alebo schodisko, čo má vraj zdôrazniť veľký posun nahor, ktorý novinka predstavuje pre Škodu v triede kompaktov. „Ide o model, ktorý stanoví vo svojej triede nové štandardy v oblasti technológií, bezpečnosti a dizajnu. Sme presvedčení o tom, že Scala má najlepšie šance, aby pre našu značku nanovo definovala segment nižšej strednej triedy,“ povedal Bernhard Maier, predseda predstavenstva.

Zaujímavé je, že v automobilovej brandži používala obchodný názov Scala automobilka Renault, ktorým na vybraných trhoch označovala deriváty Samsungu SM3, predávaného aj ako Nissan Latio. Uvidíme, ako sa nové meno ujme. V každom prípade ide o veľké prekvapenie, hoci názov Scala má Škoda registrovaný už dlhšie. Pravdepodobne si naň zvykneme tak ako pred časom na úplne neznáme názvy Kodiaq či Karoq. Dátum premiéry novinky zatiaľ automobilka neprezradila.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Scala
Články podľa značiek