Lynk & Co. 03 TCR: Číňania chcú dobyť Európu aj okruhy. Toto je ich zbraň

Nová čínska značka Lynk & Co. to má dobre naštartované. A to aj v Európe, kde už spúšťa výrobu prvého SUV 03, na platforme Volva XC40. Podporiť svoj komerčný úspech chce aj účasťou v prestížnom šampionáte WTCR. V Japonsku predstavila svoju novú zbraň.

02.11.2018 19:00
debata
Koncept špeciálu pre okruhové majstrovstvá WTCR... Foto: Lynk & Co.
Lynk & Co. 03 TCR Concept Koncept špeciálu pre okruhové majstrovstvá WTCR už nemá ďaleko k finálnej verzii. Pikantné je, že vznikne aj nemenej silná cestná verzia.

Na rozdiel od čínskeho Qorosu, ktorý v útoku na Európu zlyhal, má iná čínska značka všetky predpoklady, aby uspela. Lynk & Co už predstavila SUV 03 a spúšťa jeho výrobu v belgickom Gente. A keďže spolu s Volvom patrí pod krídla čínskeho gigantu Geely, využíva renomovanú švédsku techniku, vrátane platformy CMA. Navyše chce útočiť bohatým vybavením a maximálnou konektivitou, na ktorú počúva mladá klientela, nezaťažená predsudkami ani tradíciami. V pláne je ďalší menší crosover Lynk & Co 02 a sedan 03, ktorý je „prezlečenou“ novou generáciou Volva S40. A práve ním chce čínska značka dobyť aj okruhy.

Lynk & Co. TCR bude jazdiť v stajni... Foto: Lynk & Co.
Lynk & Co. 03 TCR Concept Lynk & Co. TCR bude jazdiť v stajni Cyan Racing, ktorá už má na konte jeden majstrovský titul.
Na japonskom okruhu Fuji predstavila koncept špeciálu Lynk & Co. 03 TCR, ktorý nasadí do seriálu WTCR (World Touring Car Cup) už budúcu sezónu pod krídlami tímu Cyan Racing. Počet automobiliek v tomto ostro sledovanom šampionáte sa tým rozšíri na osem. Lynk & Co. si bude musieť poradiť s Alfa Romeo, Audi, Cuprou, Hondou, Hyundaiom, Peugeotom a Volkswagenom. Číňania veria, že účasť vo WTCR im otvorí brány na ďalších trhoch. Predobraz pripravovaného špeciálu má 493 koní a je upravený presne podľa predpisov Medzinárodnej automobilovej federácie FIA.

Za volant jedného z nasadených vozidiel sa posadí aj prvý švédsky šampión Thed Bjork. „Kombinácia odhodlania Lynk & Co. a skúseností tímu Cyan Racing sú kľúčové prvky našej spolupráce,“ povedal na túto tému Victor Yang, viceprezident komunikácie Geely. Nadšený je aj François Ribeiro, hlavný propagátor šampionátu WTCR. „Sme radi, že Lynk & Co bude ôsmou značkou, ktorá sa objaví v seriáli. Spojenie s tímom Cyan Racing, ktorý už získal majstrovský titul, je pre túto automobilku ideálne.“ Najpikantnejšie však je, že okrem špeciálu chystá čínska firma aj civilnú sériu s výkonom okolo 500 koní.

Lynk & Co. 03 TCR Concept
Lynk & Co. 03 TCR Concept
+6Lynk & Co. 03 TCR Concept

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lynk & Co #WTCR #Lynk & Co 03
Články podľa značiek