Hyundai i30 Fastback N Line: Nová výbava v štýle úspešného hot-hatchu

Kórejská automobilka si od modelu i30 veľa sľubuje, a preto opäť rozširuje ponuku. Tentoraz ide o športovú výbavu N Line pre karosériu fastback, ktorá je inšpirovaná vydareným hot-hatchom i30 N.

06.11.2018 12:00
Hyundai-i30 Fastback N Line-2019-1024-01 Foto:
Novej generácii modelu i30 sa darí vo všetkých podobách.
debata

Hyundai sa vezie na úspešnej vlne. Novej generácii modelu i30 sa darí vo všetkých podobách. Hatchback aj kombi držia krok s modernými crossovermi a SUV a ostrý hatchback i30 N má pre veľký záujem dokonca predĺžené dodacie lehoty. Na tieto výsledky sa usiluje nadviazať aj elegantná verzia i30 Fastback. Kórejci preto prichádzajú so športovým stupňom výbavy, ktorý má prilákať nových zákazníkov.

Hyundai i30 Fastback N-Line 2019
Hyundai i30 Fastback N-Line 2019
+18Hyundai i30 Fastback N-Line 2019

Ide o výbavu N Line, ktorú už dostal aj klasický hatchback. V tomto prípade poslúžil ako inšpirácia hot-hatch i30 N. Podobnou cestou sa vydal aj fastback, keďže vychádza z ostrého i30 N Fastback predstaveného na nedávnom autosalóne v Paríži. Vylepšenia sa dotkli exteriéru, interiéru aj jazdného prejavu.

Zadný nárazník je vyzdobený červenou reflexnou... Foto: Hyundai
Hyundai-i30 Fastback N Line-2019-1024-09 Zadný nárazník je vyzdobený červenou reflexnou linkou.

Zvonku upozorňujú na športový akcent kaskádovitá maska chladiča so striebornou linkou, čierne pozadie svetlometov, zadný nárazník vyzdobený červenou reflexnou linkou a špeciálny difúzor. Vo vnútri sa vodič teší zo športového volantu, kovových pedálov a kovovej hlavice radiacej páky a posádka zo športových sedadiel označených symbolom N.

Vo vnútri sa vodič teší zo športového volantu,... Foto: Hyundai
Hyundai-i30 Fastback N Line-2019-1024-10 Vo vnútri sa vodič teší zo športového volantu, kovových pedálov a kovovej hlavice radiacej páky.

Pre výbavu N Line je pripravený 1,4-litrový preplňovaný benzínový štvorvalec T-GDI s výkonom 105 kW (140 k). Pre intenzívnejší pocit z jazdy konštruktéri upravili odozvu motora, pruženie a zvuk výfuku. Táto verzia počíta s osemnásťpalcovými zliatinovými diskami kolies obutými do pneumatík Michelin Pilot Sport 4.

Dobrou správou je, že športová výbava N Line neostane len výsadou najsilnejšieho agregátu v ponuke. Rovnakými športovými prvkami na karosérii aj v kabíne bude možné zdobiť aj verziu poháňanú jednolitrovým preplňovaným trojvalcom 1.0 T-GDI s výkonom 90 kW (120 k). V tomto prípade však budú štandardom sedemnásťpalcové zliatinové disky kolies.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai i30 #Hyundai i30 Fastback #Hyundai i30 Fastback N-Line
Články podľa značiek