Fiat Fastback SUV: Koncept športového crossoveru debutuje v Sao Paule

Juhoamerický kontinent je pre Fiat dôležitým teritóriom. Aj preto predstavuje v Brazílii koncept SUV, ktorý by sa mal pretaviť do série v roku 2020.

12.11.2018 12:00
debata
Koncept Fasback SUV je jasným dôkazom, že aj... Foto: Fiat
Fiat Fastback SUV Concept - 2018 Koncept Fasback SUV je jasným dôkazom, že aj Fiat chce naskočiť na módnu vlnu kupé-SUV. Naznačujú to jeho splývavé línie.

Fiat je po Volkswagene druhým najväčším výrobcom áut v Brazílii. Tento trh je preň natoľko dôležitý, že tu ponúka modely, ktoré sú vyvíjané špeciálne pre túto krajinu. Spomeňme napríklad pikap Toro. V jeho brazílskom štylistickom štúdiu FCA Design Centre LATAM vznikol aj najnovší koncept športovo orientovaného crossoveru Fastback SUV, ktorý má premiéru na práve prebiehajúcom autosalóne v Sao Paule. Veľa o ňom však automobilka neprezradila. Nepoznáme ani len rozmery.

V teréne by mal Fastback ťažiť z väčšej svetlej... Foto: Fiat
Fiat Fastback SUV Concept - 2018 V teréne by mal Fastback ťažiť z väčšej svetlej výšky a ochrany podvozka v štýle SUV. A možno aj z pohonu 4x4.

V každom prípade ide o módne kupé-SUV, ktoré by mohlo konkurovať napríklad prémiovým modelom BMW X4 či Mercedesu-Benz GLC Coupé. Zjavné je to na splývavej siluete kabíny a veľmi dynamickom profile okien. Predná maska obsahuje úzke LED svetlá rozdelené do dvoch úrovní. Ako sa na koncept patrí, klasické spätné zrkadlá nahrádzajú kamery na štíhlych nožičkách a kľučky zas dotykové senzory. Vzadu zaujmú úzke svetlá a vysoko situovaná odtrhová hrana. V teréne bude SUV Fastback ťažiť najmä z väčšej svetlej výšky a plastovej ochrany podvozka.

Kabína s transparentnými displejmi je zariadená... Foto: Fiat
Fiat Fastback SUV Concept - 2018 Kabína s transparentnými displejmi je zariadená priam v štýle športových kupé.
O technike nič nevieme. Je možné, že koncept je postavený na platforme Jeepu Renagade a Fiatu 500X. Do úvahy však prichádza aj základ spomínaného pikapu Toro. To by znamenalo možnosť pohonu oboch náprav. Pod kapotou nie je vylúčený zážihový motor spaľujúci v Južnej Amerike populárny etanol. Viac by sme sa mali dozvedieť už na budúci rok, pretože brazílsky koncept nie je len výstrelom do tmy. V sériovej podobe príde Fastback na trh v roku 2020. Podľa obchodného riaditeľa Fiata Herlandera Zolu je Fastback SUV „hmatateľným dôkazom zmien, ktorými prejde Fiat v najbližšom čase“.
Fiat Fastback SUV Concept - 2018
Fiat Fastback SUV Concept - 2018
+13Fiat Fastback SUV Concept - 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Fiat #autosalón Sao Paulo 2018 #Fiat Fastback SUV
Články podľa značiek